MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SABİHA GÖKÇEN METROSU AÇILDI
Türkiye'den
2 Ekim 2022 Pazar 20:34

SABİHA GÖKÇEN METROSU AÇILDI

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı günde 1 milyon 200 bin yolcuya hizmet verecek

Sabiha Gökçen Havalimanı İstasyonu’nda gerçekleştirilen törenle Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı.

Uzunluğu 7,4 kilometre olan 4 istasyonlu metro hattının Sabiha Gökçen Havalimanı’nı Pendik’e, Anadolu Adliyesi’ne ve Kadıköy’e bağladığını belirten Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı’na Pendik’ten 10 dakikada, Kartal’dan 12 dakikada, Kadıköy’den 50 dakikada ulaşmanın mümkün hale geldiğini söyledi. Erdoğan, gelecek birkaç ay içinde şu an devam eden yatırımlar da tamamlandığında bu hattı İstanbul Havalimanı’na kadar ulaştıracaklarını dile getirdi.

Bugünkü açılışla İstanbul’daki raylı sistem ağı uzunluğunu 270 kilometrenin üzerine çıkardıklarını aktaran Erdoğan, halen inşası süren projelerle bu rakamın 366 kilometreyi geçeceğini ifade etti.

KARAİSMAİLOĞLU: 6 HATTA DAHA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, söz konusu projeyi İstanbul’a ve İstanbullulara kazandırmanın heyecanını, mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Karaismailoğlu, “Ülkemize hızlı, güvenli ve konforlu bir ulaşım hizmeti sunmak için ilk günkü heyecan ve kararlılıkla çalışıyoruz. Halkımızı konforlu ulaşım imkanları ile buluşturmak, Türkiye’nin yüzyılı için gereken tüm ulaştırma ve altyapı projelerini bir bir hayata geçirmeye devam edeceğiz. İstanbul’u birilerinin keyfine bırakmayacağız. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz 7,4 kilometrelik metro hattımızın yanı sıra İstanbulluları yeni metro hatları ile buluşturmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı

Adil Karaismailoğlu, İstanbul’da 6 hatta daha çalışmalara devam ettiklerini belirterek, Kağıthane-İstanbul Havalimanı ve Çam Sakura Şehir Hastanesi’nden de geçen, Başakşehir-Kayaşehir metro hatlarının açılışlarının bu yıl içinde yapılacağını bildirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule