MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
NESNELERİN İNTERNETİNE İLK ADIM
Dünyadan
25 Nisan 2023 Salı 07:27

NESNELERİN İNTERNETİNE İLK ADIM

SpaceX, Nesnelerin İnterneti'ne küresel bağlantı sağlamak için dünyanın ilk 5G uydusunu faaliyete geçirdi

SpaceX'in, 5G hücresel standardında çalışan Dünya yörüngesindeki ilk uydusu (LEO) faaliyete geçti. "The GroundBreaker" olarak bilinen, Sateliot_22 olarak adlandırılan, 10 kiloluk yörüngesel veri rölesi, karasal hücre kuleleriyle iletişim kurmak ve dünya çapındaki veri ağlarındaki boşlukları doldurmak için tasarlandı. 

Uydunun üreticisi Barselona merkezli Sateliot şirketinden yapılan açıklamada "Tarihte ilk kez, hücresel karasal telekom uydu bağlantısıyla sorunsuz bir şekilde birleşiyor ve Sateliot bu devrime öncülük ediyor" denildi.

Şirket, Dünya genelinde mobil bağlantıda varolan yüzde 85'lik bir boşluğu doldurmayı hedefliyor. Bunun için karayolu, demiryolu, hava ve deniz taşımacılığı da dahil olmak üzere birden fazla kamu ve özel sektör için "yüzlerce endüstrinin verimliliğini etkileme" potansiyeli olan uygulamalar hazırlıyor.

Nesnelerin interneti, fiziksel nesnelerin birbirleriyle veya daha büyük sistemlerle bağlantılı olduğu iletişim ağıdır. İnternet üzerinden diğer cihazlara ve sistemlere bağlanmak ve veri alışverişi yapmak amacıyla sensörler, yazılımlar ve diğer teknolojileri içeriyor.

Kaynak: Space.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule