MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DRONE SAYESİNDE KURTARILDI
Dünyadan
23 Nisan 2023 Pazar 11:43

DRONE SAYESİNDE KURTARILDI

İngiltere'de sahibi tarafından gezdirilirken uçurumdan düşen köpek bir drone ekibinin çalışması sonucu kurtarıldı

Dronlar yaşamın birçok alanında çok faydalı operasyonlarda kullanılıyor. Artık arama kurtarma ekipleri de birçok operasyonu drone yardımıyla gerçekleştiriyor. Bunun son örneklerinden birisi İngiltere'de yaşandı. 

Kayley Williams, Thor's Cave (mağara) yakınlarında köpeği Figgy ile birlikte doğa yürüyüşüne çıkmıştı. Çevrede koşturmakta olan köpek bir anda kayboldu. Kayley Williams çevrede köpeğini ararken onun uçurumdan aşağı düştüğünden şüphelenerek yardım istedi. Çağrı üzerine Derby Dağcılık Kurtarma ekibi, bölgeye geldi ve aramalara başladı. Kurtarma ekibinin yaptığı aramalar sonuçsuz kalınca devreye drone girdi. Kameralı Drone aramaları kısa sürede sonuca ulaştı ve kayıp köpeğin uçurumdan yaklaşık 30 metre aşağıda mahsur kaldığı belirlendi. Drone görüntülemesinin yardımıyla kurtarma görevlisi halatla aşağı inerek köpeğin bulunduğu noktaya ulaştı. 

5 saat süren operasyon sonucunda Figgy sağ salim kurtarıldı. Köpeğin sahibi Kayley Williams kurtarma ekiplerine teşekkür ederken "Hiç umudum yoktu. Köpeğimi kaybettiğimden endişe ediyordum. Drone sayesinde kurtarılması beni çok mutlu etti. Rahat nefes aldım" diye konuştu.

Kaynak: bbc.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule