MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
NASA'DAN AY'DA İNŞAAT HAZIRLIĞI
Dünyadan
3 Ekim 2023 Salı 00:03

NASA'DAN AY'DA İNŞAAT HAZIRLIĞI

NASA, 2040 yılına kadar Ay'da sadece astronotların değil sıradan sivillerin de kullanabileceği evler inşa etmeyi hedefliyor

Apollo 17'nin astronotları, yarım yüzyıl önce Ay'a ayak bastılar ve 75 saat geçirdiler. Astronotların Dünya'dan 240 bin mil uzaktaki Ay'da yaptıkları yürüyüş, insanlar tarafından televizyonlardan izlendi. Ekibin Dünya'ya dönüşünün ardından Apollo Programı durduruldu.

NASA şimdi bir dönüş planlıyor. Bu seferki kalış uzun süreli olacak. NASA, bunu gerçekleştirmek için ayda sadece astronotların değil sıradan sivillerin de kullanabileceği evler inşa edecek. Amerikalıların 2040 yılına kadar bunu gerçekleştirmesi hedefleniyor.

NASA, 3 boyutlu bir yazıcıyı Ay'a gönderecek. Ardından Ay'ın üst katmanında bulunan kaya parçaları, mineral parçaları ve tozdan oluşturulan özel Ay betonundan yapılar inşa edecek.

NASA'nın Teknoloji Geliştirme Direktörü Niki Werkheiser, NASA'nın akademisyenler ve endüstri liderleriyle ortaklığa her zamankinden daha açık olduğunu belirterek "Doğru insanları doğru zamanda ortak bir amaç için bir araya getirdik, bu yüzden oraya varacağımızı düşünüyorum. Herkes bu adımı birlikte atmaya hazır; dolayısıyla temel yeteneklerimizi geliştirirsek bunun mümkün olmaması için hiçbir neden yok" diyor.

NASA, 2040 hedefine ulaşmak için Teksas merkezli bir inşaat teknoloji şirketi olan ICON ile ortaklık kurdu. ICON ilk olarak 2020'de NASA'dan finansman aldı ve 2022'de roket iniş alanlarından yaşam alanlarına kadar her şeyi sahada karıştırılmış betonla inşa etmek için 60 milyon dolarlık yatırım yaptığını duyurdu. 

Kaynak: NyTimes.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule