MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MEYVE TOPLAYAN DRONE
Dünyadan
30 Mart 2023 Perşembe 09:59

MEYVE TOPLAYAN DRONE

İsrail merkezli bir şirket olan Tevel’in ürettiği dronlar tarım sektöründe kullanılmaya başlandı. Dronlar, hasat zamanında bahçelerde meyve topluyor

İsrail merkezli Tevel şirketi, tarım sektöründe bir ilki gerçekleştirerek, meyve toplamak için drone üretti. Hasat döneminde işçilik maliyetlerini azaltmak için çabalayan ABD'li çiftçiler, meyve toplamak için İsrailli şirketin ürettiği dronları kullanmaya başladı. Ağaçlardan meyve toplamak için son teknoloji yapay zekâ ile donanmış dronlar, hasat döneminde işçi çalışmak, merdiven kullanmak gibi gereksinimleri ortadan kaldırıyor.

Drone üreticisi şirket Tevel, şeftali, kayısı, nektarin, erik, armut ve elma toplamak için ABD'deki seçkin meyve yetiştiricileriyle birlikte çalışıyor. Şirket, üretimde kullandığı teknolojileri geçtiğimiz günlerde Kaliforniya'daki World Ag Expo'da sergiledi.

Tevel'in ABD Genel Müdürü IttaiMarom, halen teknolojinin insan gücüyle aynı hız ve yoğunlukta meyve toplamadığını, ancak başka acil faydaları olduğunu belirterek "Şu anda dronlar bir insan kadar hızlı toplayamıyor ancak daha da geliştirmek için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Günün her saati çalışabiliyor

Toplayıcı dronların en önemli avantajlarından biri  haftanın yedi günü, 24 saat çalışabilmeleri. Renk seçimleri ve boyuta göre meyve toplama yeteneği, algoritmaya kolayca programlanabiliyor.

Kaynak: farmprogress.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule