MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
LUFTHANSA'DA BÜYÜK KAYIP
Havacılık Haberleri
9 Temmuz 2024 Salı 18:16

LUFTHANSA'DA BÜYÜK KAYIP

Lufthansa Grubu'nun, uçak teslimatlarındaki gecikmeler nedeniyle, yılda 500 milyon Euro zarara uğradığı açıklandı

Lufthansa Grubu CEO'su Carsten Spohr, Airbus ve Boeing'den kaynaklanan son uçak teslimat gecikmelerinin grubun operasyonlarını ne kadar önemli ölçüde etkilediğini ayrıntılı olarak açıklayarak, hiçbir uçağın zamanında teslim edilmediğini ve bunun da finansal kayıplara yol açtığını belirtti.

Yılda yaklaşık 500 milyon Euro'luk kayıp

Reuters'ın haberine göre, Carsten Spohr, iş dünyası basın kulübünde yaptığı konuşmada, sipariş verdikleri uçakların zamanında teslim edilmemesinden dolayı uğradıkları zararın, yılda 500 milyon Euro'ya çıkabileceğini söyledi.

Lufthansa, pandemi sonrasında yüksek talep ve uzun mesafeli segmentteki uçak teslimat gecikmeleri nedeniyle Airbus A380'ini yeniden faaliyete geçirmeye karar vermişti. Alman havayolu, beşinci Airbus A380'ini Mart ayında uçurmaya başladı.

Ch-aviation verilerine göre, Lufthansa Grubu'na bağlı Austrian Airlines, Brussels Airlines, Lufthansa, Lufthansa City Airlines ve Swiss International Air Lines (SWISS) olmak üzere 7 havayolu, ikinci el pazarından edinilen uçaklar da dahil olmak üzere 250 uçak teslimatını bekliyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule