MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KURTULANLARIN YAŞAM SAVAŞI
Havacılık Haberleri
27 Ocak 2024 Cumartesi 12:20

KURTULANLARIN YAŞAM SAVAŞI

Afganistan’ın dağlık bölgesindeki uçak kazasından sağ kurtulan iki pilot ve iki sağlık görevlisinin, bir buçuk gün şiddetli soğukta hayatta kalma mücadelesi verdiği ortaya çıktı

Afganistan'da bir hafta önce meydana gelen uçak kazasında, Tayland’dan Rusya’ya uçmakta olan ambulans uçakta bir Rus milyoner ve eşi hayatını kaybetmiş, iki pilot ve iki sağlık görevlisi dört kişi, mucizevi bir şekilde hayatta kalmıştı.

Afganistan’ın kuzeydoğusundaki dağlık Badakhshan eyaletinde düşen Falcon 10 tipi uçağın enkazından yaralı olarak çıkan 4 kişinin, yakındaki bir dağ köyüne ulaşana kadar bir buçuk gün boyunca dondurucu soğukta çok zor koşullar altında hayata tutunduğu ortaya çıktı.

Kazada hayatını kaybeden, Rus girişimci Anatoly Evsyukov ve 59 yaşındaki eşi Anna Evsyukova’nın, bir süredir Tayland’da tatil yapmakta olduğu ancak Anna Evsyukova’nın hastalandığı ve sağlık durumunun ağırlaşması üzerine Rusya’ya döndükleri kaydedildi.

Pilot Dmitry Belyakov

Her iki motorunun da arızalanması üzerine güç kaybeden Falcon 10 tipi uçağın, 25 dakika kadar havada süzüldüğü ve pilotların, karla kaplı dağlık alana çarpma sırasında darbeyi biraz yumuşatmak için uçağın burnunu 15-20 derece kaldırdığı belirtildi. Kazayı inceleyen uzmanlar, "Pilotlar bunu yapmamış olsalardı, uçak burnu yere düşecek ve kurtulan olmayacaktı” dediler.

Sağlık Görevlisi Pavel Popov

Kaza sonrası enkazdan yaralı halde çıkmayı başaran dört kişiden en genci olan 26 yaşındaki sağlık görevlisi Igor Syvorotkin’in, şiddetli soğukta Pedu adlı Afgan köyüne yürüdüğü ve köye ulaştığında işaret diliyle köylülerden yardım istediği belirtildi.

Sağ kurtulan Pilot: Ayakkabı bağcıklarını bile yaktık

Sputnik’e konuşan Pilot Arkady Grachev uçağın düşmediğini, diğer pilot Dmitry Belyakov ile birlikte dağın zirvesine indirmeyi başardıklarını söyledi.

Grachev, “1.5 gün soğukta kaldık, ayakkabı bağcıklarını yakıp ısınmak zorunda kaldık, sonra doktorlar bizi dışarı çıkarmaya başladı. 4 bin metre yükseklikten derin kar altında çıkarıldık, Yaklaşık beş saat boyunca köye doğru yürüdük” dedi.

Kaynak: Sputnik, DailyMail, 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule