MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CEO'NUN İTİRAFI
Dünyadan
22 Haziran 2024 Cumartesi 08:58

CEO'NUN İTİRAFI

Bir kabin memuru tarafından 'vücut kokusu' şikayeti aldıkları öne sürülerek uçaktan indirilen üç siyah yolcunun açtığı davayla karşı karşıya kalan American Airlines CEO'su Robert Isom, olayın 'kabul edilemez' olduğunu söyledi

American Airlines, "ırkçılık" davasıyla karşı karşıya... Geçtiğimiz Ocak ayında Phoenix'ten New York seferini yapacak olan uçakta bir grup siyahi yolcu, vücut kokusuyla ilgili şikayet aldığını söyleyen bir kabin memuru tarafından uçaktan indirilmişti. Uçuş görevlileriyle siyahi yolcuların tartışması, yaklaşık bir saatlik gecikmenin ardından yolcuların tekrar uçağa alınmasıyla son bulmuştu. Ancak mağdur edilen gruptan üç siyahi yolcu, geçen ay American Airlines aleyhine dava açarak bir hukuk mücadelesi başlattı.

Üç siyahi yolcu, uçakta birbirinden ayrı koltuklarda oturduklarını ve birbirlerini de tanımadıklarını söyledi. Davacı yolcular, ayrıca kendileriyle birlikte uçaktan indirilen 8 yolcudan başka siyahi yolcu bulunmadığını belirttiler.

American Airlines, olayda sorumluluğu bulunan çok sayıda çalışanı izne ayırdıklarını duyurdu.

Havayolu şirketinin CEO'su Robert Isom, personele yazdığı notta olayın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak "O uçuşta yaşananlardan ve prosedürlerimizin bozulmasından inanılmaz derecede hayal kırıklığına uğradım. Değerlerimize aykırı. Bu olayda taahhütlerimizi yerine getiremedik ve müşterilerimizi yüzüstü bıraktık” dedi.

Isom, American Airlines'ın siyahi müşterilerin deneyimlerine odaklanmak, ayrımcılık iddialarının bildirilmesini teşvik etmek ve "önyargı ve ayrımcılığı ele alarak gerçek dünyadaki durumlara odaklanmak" amacıyla çeşitlilik eğitimini geliştirmek için bir "danışma grubu" oluşturacağını söyledi.

American Airlines olayla ilgili kaç çalışanın izne ayrıldığını ve unvanlarını açıklamadı. Havayolunun bir sözcüsü, "Ekip üyelerinin işine son vermek de dahil olmak üzere olaya karışanları sorumlu tutuyoruz" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule