MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
JET TAKİBİNE MÜDAHALE
Dünyadan
15 Aralık 2022 Perşembe 15:22

JET TAKİBİNE MÜDAHALE

Özel jetini izleyen hesaba dava açan Musk, Putin, Biden dahil kişi konumu paylaşan hesapları kapattı

Elon Musk, kendi özel jetini takip eden Twitter hesabına yasal işlem başlattığını açıklarken, yarım milyondan fazla takipçisi bulunan @ElonJet hesabı askıya alındı. Musk, sosyal medya platformunda dünya liderleri dahil kişilerin 'gerçek zamanlı konum bilgilerini' paylaşan hesapların askıya alındığını duyurdu.

Tesla ve SpaceX'in ardından Twitter'ın patronu şapkasını da takan Elon Musk, özel jetini takip eden @ElonJet hesabının 20 yaşındaki sahibi Jack Sweeney ile davalık oldu.

Sweeney, halka açık uçuş izleme bilgilerini kullanarak Musk'ın jeti her kalkış ve iniş yaptığında tweet atıyordu.

Oğlunun aracı sıkıştırılınca

Ancak Musk, dün gece Los Angeles'ta oğlu lil X'i taşıyan arabanın içinde kendisi olduğu sanısıyla çılgınca takip edildiğini, zanlının daha sonra arabanın hareket etmesini engelleyip kaportaya tırmandığını duyurdu. Takipçinin görüntülerini de paylaşan Musk "Bu kişiyi ya da aracı tanıyor musunuz" diye sordu.

'Gerçek zamanlı konum ifşalarına son'

Twitter'ın sahibi ve CEO'su, insanların gerçek zamanlı konumlarını ifşa eden herhangi bir hesabın fiziksel güvenlik ihlali oluşturduğu için askıya alınacağını da açıkladı.

Bunu, dünya liderlerinin uçuş rotalarını takip eden hesapların kapatılması takip etti. Dün itibarıyla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilişkilendirilen bir uçağı ve ABD Başkanı Joe Biden'ın kullandığı Air Force One uçağını takip eden hesaplar kapatılmış gözüktü.

Kaynak: Sputnik

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule