MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İSRAİL'E İLK SEFER YAPILDI
Havacılık Haberleri
8 Eylül 2023 Cuma 11:22

İSRAİL'E İLK SEFER YAPILDI

Air Astana, İsrail'in başkenti Tel Aviv'e ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Kazakistan'ın ödüllü bayrak taşıyıcısı Air Astana, Almatı'dan Tel Aviv'e ilk direkt uçuşunu gerçekleştirdi.

Air Astana Almatı-Tel Aviv uçuşlarını Airbus A321LR uçaklarıyla Perşembe ve Pazar günleri olmak üzere haftada iki kez yapmayı planladı. Almatı'dan gidiş uçuşu 6 saat 45 dakika, Tel Aviv'den dönüş uçuşu ise 5 saat 50 dakika sürüyor. Bu arada İsrail vatandaşlarının, Kazakistan'da 30 güne kadar vizesiz kalabildikleri belirtildi.

Bu yeni rotanın iki ülke arasındaki iş,ticaret, kültür ve turizm bağlantılarını güçlendirmesi hedefleniyor. Görkemli Tien Shan dağlarının eteklerinde yer alan Almatı, kültür, doğa ve tarihin eşsiz karışımıyla uluslararası gezginleri kendine çeken, Kazakistan'ın en büyük şehri... 

Almatı'nın kültürel dokusu, Doğu ve Batı etkilerinin bir araya geldiği zengin mirasın bir örneğini oluşturuyor. Ziyaretçiler şehrin canlı sanat ortamına kendilerini kaptırarak, büyüleyici müzeleri keşfediyor ve Orta Asya mutfağının lezzetlerini tadabiliyorlar.

Doğa meraklıları, şehrin yürüyüş, kayak ve nefes kesici manzaralar için fırsatlar sunan bozulmamış dağ manzaralarına yakınlığı ile büyüleniyorlar. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule