MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İLK TAHLİYE UÇAĞI HAVALANDI
Dünyadan
2 Ağustos 2023 Çarşamba 07:11

İLK TAHLİYE UÇAĞI HAVALANDI

Fransa'nın Nijer'deki vatandaşlarını taşıyan ilk tahliye uçağı havalandı

Fransa'nın Nijer'deki vatandaşlarını tahliye etmek üzere Fransız Hava Kuvvetleri'ne ait Airbus A-330MRTT tipi uçaklar Nijer'in Başkenti Niamey'deki Diori Hamani Uluslararası Havalimanı'na ulaşmıştı. 

Fransız basınında yer alan haberlere göre, 262 kişiyi taşıyan Airbus A330 tipi ilk tahliye uçağı yerel saat ile 20.20'de başkent Niamey'den kalktı. Uçağın, 6 saatlik bir yolculuk sonra Paris Charles-de-Gaulle Havalimanı'na inmesi bekleniyor. Yaklaşık 600 Fransız vatandaşının tahliye için başvurduğu ve tahliyelerin birkaç gün içinde tamamlanacağı belirtiliyor.

Elysee Sarayı, 30 Temmuz'da, Niamey Büyükelçiliğinin hedef alındığı gösterilere ilişkin, ülkesinin çıkarlarına veya vatandaşlarına yönelik herhangi bir saldırıya derhal ve sert şekilde karşılık vereceğini açıklamıştı.

Niamey'de 30 Temmuz'da Fransız Büyükelçiliği'nin önünde toplanan binlerce gösterici hedef aldıkları elçilik binasına hasar vermişti.

Nijer'de Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum, 26 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurlarınca alıkonulmuş ve o akşam asker yönetime el koyduğunu duyurmuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule