MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD ORDUSUNDA 'eVTOL' YATIRIMI
Dünyadan
1 Ağustos 2023 Salı 08:03

ABD ORDUSUNDA 'eVTOL' YATIRIMI

ABD'de Hava Kuvvetleri ve Archer Aviation arasında yapılan işbirliği gereği, eVTOL uçağına 142 milyon dolarlık yatırım yapılacak

Archer Aviation'ın ABD Hava Kuvvetleri (USAF) ile işbirliği gereği, eVTOL uçağı için 142 milyon dolarlık bir yatırım yapılacağı duyuruldu. 

Elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) yapabilen uçak geliştiren Archer Aviation ve ABD Hava Kuvvetleri, 2021 yılından beri bir dizi proje üzerinde birlikte çalışıyor. Yeni anlaşma, her iki kurum arasındaki bağı daha da güçlendirirken, 142 milyon dolarlık yatırımın bir parçası olarak ABD Hava Kuvvetleri, altı adete kadar Archer's Midnight uçağı satın alacak. 

Anlaşma ayrıca, ek uçuş testi verilerinin ve sertifikasyonla ilgili test raporlarının paylaşılmasını, pilot eğitimini ve bakım ve onarım operasyonlarının geliştirilmesini de içeriyor. 

Archer Aviation'un dün yaptığı açıklamada, "Yeni işbirliğimiz, Archer Aviation'un eVTOL uçağının, ABD ordusu için önemli bir potansiyel olarak kabul gördüğüne işaret ediyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin ulusal savunmasına güç katacak yeteneklere sahip bir uçak"  denildi.

Archer Aviation'a göre Midnight uçağının helikopterlere göre çok daha güvenli ve sessiz bir alternatif sağlaması ve ABD ordusu için sahada taşıma, işletme ve bakım açısından daha uygun maliyetli olması bekleniyor. 

Kaynak: Aerotime.aero

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule