MENÜ
İstanbul 15/21
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İKİ BİNİNCİ FALCON BİR TÜRK'ÜN
Havacılık Haberleri
7 Temmuz 2009 Salı 10:55

İKİ BİNİNCİ FALCON BİR TÜRK'ÜN

Falcon’un 2 bininci uçağı 30 milyon dolara bir Türk iş adamına geliyor. İşte o iş adamı…

Fransız uçak imalatçısı Dassault şirketi tarafından geliştirilen Falcon serisi iş jetlerinin 2 binincisi Koç Grubu’na perşembe günü teslim ediliyor. İsviçre’nin Basel şehrinde Jet Aviation tesislerinde son test uçuşları yapılan uçak, dünyanın en çok satan iş jetlerinden biri olan Falcon ailesinin 2000LX modeli. Halen Fransız tescilindeki uçak, teslimatın tamamlanmasıyla TC-MRK işareti alacak. Çift jet motorlu uçağın ekstra donanımlarıyla birlikte fiyatı 30 milyon dolar.

Türkiye’de 8 Falcon var
10 koltuklu olarak imal edilen uçağın kanat uçlarındaki winglet adı verilen kıvrık uçlar sayesinde tırmanışı daha hızlı oluyor ve menzili uzuyor. Ayrıca bu sistem sayesinde yakıt tasarrufu da sağlanıyor. Türk pazarında ikisi 900 serisi olmak üzere toplam 8 adet Falcon iş jeti bulunuyor.

Bakım merkezi Türkiye
1960 yılların başında geliştirilen Falcon iş jetleri bugüne kadar değişik gövdelerde uçaklar imal etti. Bunlar Falcon 10, 20, 50, 2000, 900 ve 7X modelleri 2 bin 500’e yakın sipariş aldı. Mirage ve Rafael gibi askeri savaş uçakları konusunda da önde gelen şirketlerden olan Dassault şirketi, elde ettiği tecrübeleri sivil uçaklara uyguladı. Türk pazarı ve çevre ülkelerde Falcon uçaklarını sayısı artınca İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Palmali grup hangarında teknik bakım üssü açıldı. Tüm Falcon serisi iş jetlerine Palmali servis ve bakım hizmeti sunuyor.

Teknik özellikleri

Menzili: 7 bin 400 kilometre

Hızı: 851 km/saat

Uçuş yüksekliği: 15 bin 500 metre

Gövde uzunluğu: 20.23 metre

Kanat açıklığı: 19.33 metre

Yükseklik: 7.06 metre

Motor: 2 adet Pratt&Whitney PW308C

Hürriyet

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule