MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
IATA HER YIL RAPOR HAZIRLAYACAK
Havacılık Haberleri
7 Temmuz 2023 Cuma 09:05

IATA HER YIL RAPOR HAZIRLAYACAK

IATA, havayolu havacılık sektöründe Net Sıfır Karbon Emisyonu taahhüdüne yönelik gelişmeleri duyurmak için yıllık "Sıfır İzleme Raporu" hazırlayacak

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), havacılığın 2050 yılına kadar "Net Sıfır karbon Emisyonu" taahhüdüne yönelik olarak, endüstri düzeyindeki gelişmeleri bildirmek için yıllık "Sıfır İzleme Raporu" yayınlayacak. IATA, raporu hazırlarken sektör uzmanlarıyla birlikte geliştirilen "Net Sıfır İzleme Metodolojisi"ni kullanacak.Endüstri bazında IATA üyesi olan havayollarından gelen girdiler yıllık olarak toplanacak ve raporlanacak. Bu verilerin doğrulaması yapıldıktan sonra bir önceki takvim yılına ait toplu sektör verileri, her yılın dördüncü çeyreğinde yıllık olarak rapor edilecek. 

Havayolu katkılı verileri içeren ilk raporun 2024'ün 4. çeyreğinde yayınlanması planlanıyor. IATA üyesi olmayan havayollarının da verilere katkıda bulunmaları ve raporlamaya katılmaları teşvik ediliyor.

IATA'nın Sürdürülebilirlik Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomisti Marie Owens Thomsen, “Şeffaflık, havacılığın karbondan arındırılmasının kritik bir unsurudur. Havacılığın net sıfıra yolculuğunu doğru ve kapsamlı bir şekilde raporlayıp gelişmeleri aktaracağız. Sıfır İzleme Raporundaki veriler, havayollarına, hükümetlere ve yatırımcılara sağlıklı bilgi verecek" diye konuştu. ?

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule