MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY UÇAĞI GERİ DÖNDÜ
Havacılık Haberleri
6 Temmuz 2023 Perşembe 14:24

THY UÇAĞI GERİ DÖNDÜ

Türk Hava Yolları’nın Hamburg-İstanbul seferini yapan uçağı, kalkıştan bir süre sonra mutfak bölümünde bulunan fırından çıkan duman nedeniyle  Hamburg Havalimanı’na acil iniş yaptı

THY’nin TK-1688 sefer sayılı TC-JRR kuyruk tescilli Airbus A321 tipi uçağı yerel saatle saat 07.20’de 164 yolcusuyla İstanbul seferini yapmak üzere Hamburg Havalimanı’ndan kalkış yaptı. Uçağın kalkışından kısa bir süre sonra uçağın mutfağı olarak bilinen "galley" bölümünde bulunan fırından  dumanlar yükselmeye başladı. Dumanın uçağın yolcu kabinini etkilemesi üzerine Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu Hamburg Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi’yle irtibata geçerek acil iniş için izin istedi. Uçağın inişi öncesi apronda itfaiye ekipleri hazır bekletilirken, uçak inişin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi.

Uçak yerine havalimanında sıcak ikramı

Türk Hava Yolları uçağı Hamburg Havalimanı’na acil iniş yaptıktan sonra 164 yolcu hızlı bir şekilde tahliye edildi ve uçağa teknik ekip çağırıldı. Teknik ekip yaptığı kontrollerde uçuşu engelleyecek bir durum olmadığını ancak uçakta bulunan fırının uçuş süresince kullanılamayacağını bildirdi. THY yetkilileri havalimanında yolculara sıcak ikramda bulundu. Uçağın içinde bulunan yolculara fırın arızası nedeniyle uçuş süresince sıcak ikram yapılamayacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule