MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
IATA'DA BEKLENTİ YÜKSELDİ
Havacılık Haberleri
3 Haziran 2024 Pazartesi 21:07

IATA'DA BEKLENTİ YÜKSELDİ

IATA havayolu sektörünün kâr tahminini 30,5 milyar dolara çıkardı

IATA, kâr marjlarının zayıf kaldığını belirtmesine rağmen, küresel havayolu sektörünün bu yıl, 2023'te elde ettiği kârlılığı aşacağını tahmin ediyor.

IATA, Dubai'de düzenlenen Genel Kurul toplantısında, küresel havayollarının 2023'te kaydettikleri tahmin edilen 27,4 milyar dolara kıyasla bu yıl toplam 30,5 milyar dolar net kâr elde edilmesinin beklendiği duyuruldu.

6 ay önce 25,7 milyar dolar olarak açıklanan tahminin, son revize edilmiş haliyle, sektörde önemli bir iyileşmeye işaret ettiği belirtiliyor.

IATA Genel Müdürü Willie Walsh, "Birçok büyük ölçekli belirsizliğin olduğu bir dünyada, havayolları kârlılığı artırmaya devam ediyor. 2024'te beklenen toplam net kârın 30,5 milyar dolar olması, son dönemdeki derin pandemik kayıplar göz önüne alındığında büyük bir başarıdır" dedi.

Ancak Willie Walsh, sektörün "sürdürülebilir kâr yolunda ilerlerken" yolcu başına kazanılan 6,14 doların "kârımızın ne kadar zayıf olduğunun bir göstergesi olduğunu" da ileri sürüyor. Walsh, bu rakamın "dünyanın pek çok yerinde bir kahve almaya dahi zor yettiğini" söylüyor.

IATA Genel Müdürü Walsh, "Havayolu kârlılığının güçlendirilmesi ve finansal dayanıklılığın arttırılması önemlidir. Çünkü kârlılık, müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak ürünlere ve 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşmamız gereken ‘sürdürülebilirlik çözümlerine yatırım yapmamızı’ sağlıyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule