MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
GELECEĞİN ROBOT PİLOTU
Havacılık Haberleri
20 Ağustos 2023 Pazar 10:43

GELECEĞİN ROBOT PİLOTU

Güney Koreli araştırmacıların geliştirdiği robot pilot, gerçek bir pilottan çok daha gelişmiş özelliklere sahip olacak

Güney Koreli araştırmacılar, 1960'ların bilim kurgu komedisinden bir karaktere benzeyen herhangi bir uçakta pilotun yerine geçebilecek yeteneklere sahip "PiBot" geliştiriyor.

Kore İleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü'ndeki (KAIST) ekip, geliştirilen robotun, kokpitte herhangi bir değişiklik yapılmadan bir uçağı uçurabileceğini söylüyor. 

KAIST Elektrik Mühendisliği Doçenti David Shim, Euronews Next'e verdiği demeçte, "Pibot, insanlar için tasarlanmış kokpitteki tüm kontrolleri manipüle ederek tıpkı bir pilot gibi uçak uçurabilen insansı bir robot. Pilot robota, bireysel uçak konfigürasyonunu öğretirsek, o zaman uçağın tipine tıklayarak uçağı uçurabilirsiniz" dedi.

Bir pilot kadar yeterli becerisi olan kollara ve ellere sahip robot Pibot'un, hatta pilotu çok geride bırakan başka yetenekleri de bulunuyor. Örneğin, Jeppesen çizelgelerinin tümünü, ilgili kılavuzlar ve referans materyallerini bellekte saklayabiliyor. Ayrıca uçuş güvertesinin içine ve dışına monte edilmiş kameralardan gerçek zamanlı video alıyor. Uçtuğu uçağın verileri de belleğine yüklenebiliyor.

Kaynak: avweb.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule