MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'SOCEA' PROTOKOLÜ İMZALANDI
Havacılık Haberleri
18 Ağustos 2023 Cuma 12:57

'SOCEA' PROTOKOLÜ İMZALANDI

DHMİ ile Azerbaycan Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcısı Azeraeronavigation (AZANS) arasındaki dostluk ve işbirliği hıs kesmeden sürüyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile Azerbaycan Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcısı Azeraeronavigation (AZANS) arasında imzalanan protokolle iki kardeş ülke arasında önemli bir proje daha hayata geçiyor.

DHMİ ve AZANS arasında sürdürülen hava seyrüsefer hizmetlerine yönelik işbirliğinin sağlanması ve hava trafik yönetiminin etkinliğinin artırılması amacıyla yürütülen çalışmalar sonucunda Avrupa ile Asya Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcıları için Bölgesel Hava Seyrüsefer İşbirliği Platformu "SOCEA" oluşturuldu. DHMİ ve AZANS yöneticileri İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen törenle protokolü imzaladı. 

Yürürlüğe giren SOCEA protokolüyle, hava trafiği yönetimi ve hava seyrüsefer emniyeti konusunda bilgi ve tecrübe alışverişi, projeler ve personel yeteneklerinin geliştirilmesi, seminerler düzenlenmesi, uluslararası platformlarda ortak politikalar izlenmesi ve bu konulara yönelik çalışma grupları oluşturulacak.

SOCEA imza törenine GHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, AZANS Hava Trafik Departmanı Direktörü Farhan Guliyev ve DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cengiz Paşaoğlu katıldı.

DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, "Bugün burada tek millet, iki devlet şiarıyla her koşulda birbirine destek olan iki büyük devletin iki büyük kuruluşu olarak çok önemli bir iş birliğini başlatmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Cumhuriyet tarihinin en büyük havacılık projelerini hayata geçirerek Türk havacılığını dünyanın zirvesine taşıyan DHMİ olarak, Azerbaycan'ın başarıdan başarıya koşan müstesna kuruluşu AZANS ile ortak stratejik hedeflere omuz omuza,  el ele yürümekten gurur duyuyoruz. Aramızda var olan kardeşlik duygularını, tüm dünyada olağanüstü gelişmelere sahne olan havacılıkta somut adımlarla zirveye taşıma kararlılığındayız. Bugün burada imza altına alacağımız protokolle; havacılıkta, gelişmeleri takip etmekle kalmayıp, game changer olma yolunda emin adımlarla ilerlemek amacıyla güçlerimizi birleştireceğiz" dedi.



AZANS Hava Trafik Departmanı Direktörü Farhan Guliyev ise, "Uçuşların emniyetini temin edecek bir platform yaratılması hem iki ülke, hem de diğer ülkeler için önemli atılımlardan biridir. Bu platform yaratılmasıyla ümit ediyorum ki, gelecekte de iki ülke arasında çok büyük işler yapılacak’’ şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule