MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
GATWICK'TE 'GREV' ENDİŞESİ
Dünyadan
15 Temmuz 2023 Cumartesi 12:41

GATWICK'TE 'GREV' ENDİŞESİ

Londra Gatwick Havalimanı'nda 8 günlük grev yaz sezonu ve yoğun seyahat döneminde önemli aksamalara yol açacak

Londra Gatwick Havalimanı'nda çalışanların Temmuz sonu ve Ağustos başı yapacağı toplamda 8 günlük grevin, yaz sezonu ve yoğun seyahat döneminde önemli aksamalara yol açacağı belirtiliyor. Grev, yaklaşık 950 personelin dahil olduğu bir maaş anlaşmazlığından kaynaklanıyor.

28 Temmuz Cuma günü başlayacak grev 1 Ağustos Salı gününe kadar sürecek. Ardından 4 Ağustos Cuma gününden 8 Ağustos Salı gününe kadar tekrar edecek.

Londra Heathrow'dan sonra İngiltere'nin en işlek ikinci havalimanı olan Londra Gatwick'te, önerilen grev günlerinde 840.000'den fazla koltuğa eşit olan toplam 4 bin 410 uçuşun  planlandığı görünüyor.

Gatwick Havalimanında en yoğun uçuşları olan şirketler ise easyJet, British Airways, TUI, Vueling ve Ryanair olarak sıralanıyor.

Çalışanların Sendikası Unite, greve gidecek üyelerin ASC, Menzies Aviation, GGS, DHL servisleri gibi şirketlerde istihdam edilen yolcu check-in ve bagaj görevlileri gibi rollerde çalışan personel olacağını belirtti.

Unite Sendikası Genel Sekreteri Sharon Graham konuyla ilgili şunları söyledi:

"Gatwick Havalimanı'ndaki üyelerimiz inanılmaz derecede zorlu roller üstleniyorlar ve havalimanının ve havayollarının işletilmesi için çok önemliler... ancak işverenleri bir şekilde onlara küçük bir ücret ödemenin 'kabul edilebilir' olduğunu düşünüyor."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule