MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
FRANKFURT'TA YÜZ TANIMA SİSTEMİ
Havacılık Haberleri
31 Ekim 2023 Salı 14:05

FRANKFURT'TA YÜZ TANIMA SİSTEMİ

Frankfurt Havalimanı Tam Biyometrik Tanıma Sistemlerini hayata geçiriyor

Avrupa'nın en yoğun merkezlerinden biri olan Frankfurt Havalimanı, check-in'den uçağa binişe kadar yüz tanıma sistemlerini uygulayarak biyometrik teknolojide öncülük ediyor. Fraport, SITA (Société Internationale de Télécommunications Aéronautiques) ve NEC arasındaki bu işbirliğiyle, ülkeye giriş ve çıkış yapan yolculara temassız, sürtünmesiz bir deneyim sunuyor.

Yolcu deneyimini kolaylaştırma

SITA'nın "Smart Path" biyometrik çözümü, yolcuların yüzlerinin biniş kartları yerine geçmesini sağlıyor, biyometrik bilgilerin Star Alliance uygulaması aracılığıyla veya havaalanı kiosklarından önceden kaydedebilmesine olanak veriyor.

Kayıt olduktan sonra yolcular, belge ibraz etmeden kontrol noktalarından ve biniş kapılarından geçebiliyorlar. Böylelikle, önemli ölçüde zaman tasarrufu sağlanıyor ve havaalanı işlemleri neredeyse kesintisiz hale geliyor. 

Frankfurt Havalimanı, havayolu şirketine bakılmaksızın tüm yolculara biyometrik sistem sağlayan Avrupa'daki ilk havalimanı oldu. Daha önce bu teknoloji yalnızca Lufthansa ve Star Alliance yolcularının kullanımına açıktı. Artık Frankfurt'taki tüm havayolları daha sorunsuz yolcu işlemlerinin avantajlarından yararlanabilecek.

Bu sistem şu anda 12 binden fazla yolcu tarafından kullanılıyor ve check-in, biniş kartı kontrolü ve biniş kapıları gibi alanlarda yaygınlaştırılıyor. Biyometrik temas noktalarının 2024 yılı başında Frankfurt Havalimanı'nın yüzde 50'sini kapsaması hedefleniyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule