MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVACILIKTA YAPAY ZEKALAR
Havacılık Haberleri
30 Ekim 2023 Pazartesi 09:21

HAVACILIKTA YAPAY ZEKALAR

Ana teması "Havacılıkta Yapay Zekalar" olan Havacılık ve Uzay Tıbbı Kongresi Eskişehir'de yapıldı

Ana teması "Havacılıkta Yapay Zekalar" olan Havacılık ve Uzay Tıbbı (HUTP) Kongresi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre Merkezinde yapıldı. Kongreye ev sahipliğini EsOGÜ Uçak Mühendisliği Fakültesi yaptı.

Prof. Dr. Hasan F. Töre ve Prof. Dr. Melih C. Kuşhan başkanlığındaki kongreye 65 uçuş hekimi ve yüze yakın katılım oldu. Kongrede 40 konuşmacı sunum yaptı.

Ana temanın ‘Havacılıkta Yapay Zekalar’ olduğu kongrede diğer konu başlıkları şunlardı: Pilot, Kabin ve Hava Trafik Personelinin Sağlık Sorunları (Diyabet, Obezite, Böbrek Taşı, Nörolojik Olgular, İşitme Testleri, Aday Psikiyatrik Değerlendirmeleri), Pilotlarda OML Kısıtlamaları, Uzay Tıbbı, Uçuş Ekiplerinde Alkol ve Madde Sorunları, İHA Pilotlarının Sağlık Gereksinimleri, Pilotların Emeklilik Yaşının 67’ye Yükseltilmesi, Akran Destek Programı Uygulamaları...

Kongreye EsOGÜ Rektörü Prof.Dr. Kamil Çolak, EsOGU Uçak Müh. Bölüm Bşk. Prof.Dr. Melih C. Kuşhan, SBÜ halef-selef rektörleri Prof.Dr. Kemalettin Aydın ve Prof.Dr. Cevdet Erdöl; SHGM’den Gn.Md. Yrd. Özcan Başoğlu, Uçuş Operasyon D. Bşk. Ayhan Erdoğan ve AMS Koordinatörü Mahir O. Şenel; TALPA Başkanı Kpt.Plt. Okan Üreksoy ile PİLVAK temsilcisi katıldılar.

Açılış Konuşmalarını takiben geleneksel Onursal Konuşmaları Ali İsmet Öztürk ve Üner Beköz yaptı. Bu pilotlar, Havacılık Tıbbı Derneği ile Havacılık ve Uzay Tıbbı Derneği Yönetim Kurulları ortak kararıyla ‘Şövalye Pilotlar’ payesine lâyık görüldü; plaket ve beratları takdim edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Uçuş Doktoru
 30 Ekim 2023 Pazartesi 13:27
Uçuş doktorlarının, uçuş ve yer ekipleriyle yolcuların emniyetini ilgilendiren konularda 2,5 gün kafa yormaları ve bunu her vesileyle sık sık yapıyor olmaları her türlü takdirin üzerindedir.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule