MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
FECİ KAZADA ÖNEMLİ DETAY
Havacılık Haberleri
4 Ocak 2024 Perşembe 10:25

FECİ KAZADA ÖNEMLİ DETAY

Tokyo Haneda Havalimanı’ndaki feci kaza öncesi telsiz kayıtlarına göre, Sahil Güvenlik uçağının piste girmesine izin verilmedi

Japonya Ulaştırma Bakanlığı, Haneda Havalimanı'nda meydana gelen feci kaza öncesi hava trafik kontrolörleri ile iki uçağın pilotlarının konuşmalarının yer aldığı telsiz kayıtlarını yayınladı.

Dün yayınlanan kayıtlara göre, Sahil Güvenlik’e ait de Havilland Canada DHC-8-315Q'nun piste girme izninin olmadığı anlaşılıyor.

Kazadan önceki dört dakika 27 saniyede geçen konuşmaları içeren kayıtlar, Japan Airlines’in Airbus A350'ye iniş izni verildiği de doğrulanıyor.

Japan Airlines uçağına iniş izni verildikten birkaç saniye sonra, Sahil Güvenlik uçağına taksi yolundaki bir bekleme noktasına ilerlemesi söyleniyor ve pilot da bu talimatı tekrarlıyor.

Yaklaşık iki dakika sonra, A350 iniş yaparken iki uçak pistte çarpıştı ve Sahil Güvenlik uçağındaki beş kişi hayatını kaybederken pilot ise yaralı olarak kurtarıldı.

Kaza soruşturmasının yanı sıra Japon polisi, beş kişinin ölümüne mesleki ihmalin yol açıp açmadığını anlamak için olayı araştırıyor. 

Kaynak: Aerotime.aero

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule