MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
FAA 'TEST' ONAYINI VERDİ
Havacılık Haberleri
24 Temmuz 2023 Pazartesi 16:31

FAA 'TEST' ONAYINI VERDİ

Reliable Robotics, uzaktan kumanda pilotluk sistemini test etmek için FAA onayını aldı

FAA, çeşitli uçakları uzaktan kumandalı araçlara dönüştürmek için tasarlanmış bir sistem geliştiren Reliable Robotics şirketine test süreci için onay verdi. Şirket, uçak gövdesine odaklanmak yerine, mevcut uçaklara uzaktan çalıştırılan uçuş sistemlerini uygulayacak teknoloji üzerinde çalışıyor. İlk test ortamı bir Cessna Caravan oldu.

Şirketin kurucusu Robert Rose, Reuters'e havacılık şirketlerinin, en yararlı buldukları platformları uyarlamalarına izin vermek için üretilecek teknolojiye lisans almak istediğini söyledi. Rose, FAA'nin test konseptini onaylamasının ardından "Bu uçakları herhangi bir makul ölçekte uzaktan çalıştırabilmemize üç ila dört yıl kaldı" dedi.

Projenin amacının, pilotu resimden çıkarmak değil, onu güvenli bir şekilde 'yer'e yerleştirmek olduğunu vurgulayan Rose, "O uçağın hava sahasına sorunsuz bir şekilde entegre olmasını sağlamak için uçuş planını ve uçuş yolunu yönetmek için operasyonda uzaktan bir pilotun bulunmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. Bununla birlikte, pilotun, uçak sistemlerini takip eden ve sorunları düzeltmek için anında tepki veren, böylece güvenliği büyük ölçüde artıran güçlü bilgisayar sistemlerine sahip olacağı belirtildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule