MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
FAA'DEN BOEING'E SIKI TAKİP
Havacılık Haberleri
13 Ocak 2024 Cumartesi 10:47

FAA'DEN BOEING'E SIKI TAKİP

737 MAX 9 tipi uçakların yere indirilmesinden sonra Boeing şirketi hakkında soruşturma başlatan Federal Havacılık İdaresi (FAA), daha sıkı denetim şartları hazırlıyor

Federal Havacılık İdaresi (FAA), yaklaşık 171 Boeing 737-9 MAX uçağını yere indirmek için kararlı ve acil bir şekilde harekete geçtikten sonra, Boeing üretimi üzerinde gözetimin artırıldığını duyurdu.

FAA, Alaska Airlines uçağında gövdeden parça kopması olayının ardından Boeing şirketi hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

FAA açıklamasına göre önümüzdeki süreçte yapılacak uygulamalar şöyle sıralandı:

-Boeing 737-9 MAX üretim hattını ve tedarikçilerini içeren bir denetim yapılacak ve Boeing'in onaylanmış kalite prosedürlerine uygunluğu belirlenerek, ek denetimlerin gerekli olup olmadığını saptanacak.

-Boeing 737-9 MAX ile ilgili hizmet içi olaylar daha fazla denetlenip incelenecek.

-Kalite ve güvenlik riskleri incelenecek.

Yetki devrini yeniden incelemenin ve ilgili güvenlik risklerinin değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan FAA Yöneticisi Mike Whitaker, "737-9'un yere indirilmesiyle, son yıllarda tespit edilen üretimle ilgili çok sayıda soruna karşı riski azaltmak için her seçeneğin uygulanması gerekiyor. FAA, Boeing'in denetimlerini ve kalite sistemini incelemek ve değerlendirmek için bağımsız bir üçüncü tarafın işlerliğini araştırıyor" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule