MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ENGELLİ YOLCUYA BÜYÜK SAYGISIZLIK
Havacılık Haberleri
1 Kasım 2023 Çarşamba 10:04

ENGELLİ YOLCUYA BÜYÜK SAYGISIZLIK

Air Canada, engelli bir yolcu için uçağa tekerlekli sandalye getirilmesini beklemeden, yolcunun karga tulumba taşınmasıyla suçlanıyor

Air Canada uçağındaki engelli yolcu, havayolu şirketinin ilgisizliği yüzünden bir tekerlekli sandalye bulunamaması üzerine uçağı, sürünerek terketmek zorunda kaldı.

Rodney Hodgins adlı engelli yolcu, geçtiğimiz Ağustos ayında eşiyle birlikte Kanada Vancouver Uluslararası Havalimanı'ndan Las Vegas Harry Reid Uluslararası Havalimanı'na uçtu.

Uçak Las Vegas'a geldiğinde engelli yolcu Hodgin'in eşi Deanna, uçaktan inebilmek için tekerlekli sandalye ihtiyacını uçuş ekibine bildirdi. Ancak uçuş ekibi, uçağın kısa sürede bir başka uçuş için hazırlanacağını öne sürerek, yolcunun acil olarak uçağı tahliye etmesini istedi.

Uçuş ekibinin, havaalanı görevlilerinin uçağa tekerlekli sandalye getirmesini beklemek istemediğini öne süren Deanna Hodgin, engelli olan eşini uçaktan nasıl indireceklerini sorduğunda "Bilmiyoruz ama uçağı geri çevirmemiz gerekiyor, başka bir uçuşumuz var" yanıtı aldığını söyledi.

Deanna Hodgin, daha sonra uçağa gelen temizlik görevlileriyle birlikte iki uçuş görevlisinin ve pilotların, eşini kucaklayarak, yolcuya acı verecek biçimde kaldırdıklarını ve çıkışa sürüklediklerini belirtti.

Deanna Hodgin, bu şekilde kendi tekerlekli sandalyesine taşınan eşinin Las Vegas'ta kaldığı süre içinde günlerce acı çektiğini ve olayı facebook hesabından paylaştığını ifade etti. Bunun üzerine Air Canada'nın, aileye 2 bin Kanada Doları (1450 $) tazminat ödemeye teklif ettiği öğrenildi.

Kanada'da ilgili makamlarla temasa geçen ailenin, Air Canada'ya dava açacağı kaydedildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule