MENÜ
İstanbul 23/30
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EMIRATES ÇOCUKLARI SEVİNDİRECEK
Dünyadan
14 Haziran 2024 Cuma 13:46

EMIRATES ÇOCUKLARI SEVİNDİRECEK

Emirates, geri dönüştürülmüş uçak içi malzemelerinden yaptığı binlerce çocuk sırt çantasını bağışlayacak

Emirates, duyarlı tüketim taahhüdünü içeren çevre stratejisinin bir parçası olarak kabin içi yenileme sürecinden geçen 191 uçaktan elde edilen 50 bin kilogramdan fazla malzemeyi yeniden kullanmaya hazırlanıyor. Malzemelere adeta yeni bir hayat verecek olan Emirates, bu yıl Afrika ve Asya'daki ihtiyaç sahibi okullara ve erken eğitimi destekleyen kuruluşlara bağışlanmak üzere binlerce el yapımı çocuk sırt çantası ve okul çantasını bizzat üreteceğini duyurdu.

Emirates'in Mühendislik ekibi, atıkları en aza indirgeme hedefi kapsamında retrofit işlemi tamamlanmış 22 Airbus A380 uçağının Ekonomi Sınıfındaki koltuk kumaşlarını yeniden kullanmanın bir yolunu buldu. Bu uçaklardan, Almanya ve İrlanda'dan temin edilen düz dokuma yapısına sahip yüzde 95 yün ve yüzde 5 naylon bileşimli koltuk kumaşı da dahil olmak üzere 5.205 kilogram hurda malzeme geri kazanıldı. Dayanıklı ve yanmaz olan bu malzemeler, ihtiyaç sahibi çocuklar için yüksek kaliteli sırt çantalarının yapımında kullanılacak.

Emirates’in Mühendislik atölyesinde çalışan özel bir terzi ekibi, farklı yaş gruplarındaki çocuklar için yaratıcı bir şekilde çeşitli sırt çantaları tasarladı. Ayrıca Emirates’in Kurumsal İletişim, Pazarlama ve Marka ekipleri ile birlikte çalışarak, bu çantaların önümüzdeki aylarda dağıtılacağı hayır kurumlarını, okulları, yetimhaneleri ve vakıfları belirlediler.

Emirates’in ekipleri haftalarca çanta modelleri üzerinde araştırma yaparak, çantaların çocuklar için güvenli, rahat ve amacına uygun olmasını sağladı. Bütün tasarımlarda kullanılan kumaşlar önce bir tesiste yıkanıp, ardından elle derinlemesine temizleniyor. Deri detayları içinse bakım işlemi yapılıyor ve dikilmeden önce tamamen dezenfekte ediliyor. Çantalara yeni astarlar, işlevsel fermuarlar ve ayarlanabilir askılar da ekleniyor. Bu işlemlerin sonucu olarak da Emirates’in Afrika ve Asya’daki ihtiyaç sahiplerine özel olarak üreteceği sağlam ve kaliteli bir çanta serisi ortaya çıkıyor.

Havayolunun sırt çantaları, resmi olarak Mühendislik Bakım Asistanları olarak adlandırılan bir terzi ekibi tarafından Emirates Mühendislik atölyesinde elle üretiliyor. Bu terzilerin asli görevleri Emirates’in geniş uçak filosunun iç kısımlarındaki yırtıkları onarmayı içeriyor, ancak artık bu terzilerin birçoğu becerilerini havayolunun uçuş ağı genelindeki öğrenciler için üretilen okul çantalarında da sergiliyorlar.

Emirates Mühendislik Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Ahmed Safa, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Bu, özverili ekibimiz için gerçek bir tutku projesi. Havayolumuz içinde projeye yardım etmek için birçok gönüllü ortaya çıktı. Katkıda bulunma ve ihtiyaç duyan insanları destekleme konusunda büyük bir istek var. Bu aynı zamanda Emirates’in çevresel çabalarını sürekli olarak geliştirme ve ürünlerimiz ile tedarik zincirlerimizin tüm yönlerini inceleme taahhüdünün de bir kanıtı. Bu proje için amacımız, atık olacak olanı değerli eşyalar haline getirmek.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule