MENÜ
İstanbul 23/30
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AY SEYAHATİNİ İPTAL ETTİ
Dünyadan
2 Haziran 2024 Pazar 10:19

AY SEYAHATİNİ İPTAL ETTİ

Japon milyarder Maezawa Yusaku'nun, SpaceX roketiyle çıkacağı "dearMoon" özel Ay seyahatini iptal ettiği bildirildi

Japon milyarder Maezawa'nın finanse ettiği "dearMoon" Projesi'nin internet sitesindeki açıklamada, özel Ay seyahatinin durumu güncellendi. Daha önce 2023'ün sonuna kadar çıkılacağı açıklanan ancak bu zamana kadar akıbeti duyurulmayan seyahatin "uygulanamaz hale geldiği" bildirildi.

Açıklamada, "2023'ün sonuna kadar fırlatmayı başarabilmek için SpaceX ile düzenlemeler yapılıyordu. Ne yazık ki 2023'te fırlatma mümkün olmadı" denildi.

Maezawa'nın, iptal kararını kaçınılmaz şekilde ve büyük üzüntüyle aldığı kaydedilerek, "Projeyi destekleyen ve bu çabayı sabırsızlıkla bekleyen herkese içtenlikle teşekkür ediyor, sonuçtan dolayı özür diliyoruz" ifadesi kullanıldı. Projenin iptal nedenine ilişkin ayrıntı paylaşılmadı.

Maezawa'nın, Aralık 2022'deki açıklamasında, seyahate farklı ülkelerden sanat, film ve spor dünyasından ünlü isimlerin katılacağı duyurulmuştu. Japon milyarder, Amerikan uzay mekiği üreticisi SpaceX roketiyle 2023'te gerçekleştirilmesi beklenen seyahatin masraflarını üstleneceğini bildirmişti. 48 yaşındaki girişimci ve koleksiyoncu milyarder Maezawa, 2021'deki seyahatiyle "Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) giden ilk Japon sivil" unvanını elde etmişti. 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule