MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ELEKTRİKLİ UÇAĞA ARTAN İLGİ
Havacılık Haberleri
9 Eylül 2023 Cumartesi 09:50

ELEKTRİKLİ UÇAĞA ARTAN İLGİ

Elektrikli uçak üreticisi Eviation, Güney Koreli leasing şirketi Solyu'dan 50 uçak siparişi aldı

Elektrikli uçaklara talep günden güne artış gösteriyor. Güney Kore’nin sıfır emisyonlu leasing şirketi Solyu, tamamen elektrikli uçakların önde gelen geliştiricilerinden biri olan Eviation’dan 50 uçak sipariş etti.

Eviation Alice tipi 25 adet bölgesel uçak ve 25 adet ek siparişi içeren anlaşma iki şirket arasında imzalandı.

Eviation Ticari Satışlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Eddie Jaisaree, "Solyu'nun siparişi, geliştirdiğimiz uçağımız Alice'in ne kadar benimsendiğinin de kanıtı sayılabilir.  Leasing topluluğu, havacılık endüstrisinde ‘sürdürülebilir değişimin’ sağlanmasında önemli bir bileşendir. Solyu gibi ileriyi düşünen bir şirketin Alice'in sıfır karbon teknolojisini, ekonomik uygulanabilirliğini ve güzel tasarımını takdir ettiğini görmek heyecan verici" diye konuştu.  

Öte yandan Solyu Başkanı Andrew Claerbout ise "Sürdürülebilir havacılığı pazara getirmek için Eviation ile çalışmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Sürdürülebilirliğe odaklanan havacılık düzenlemeleri ve karbon ayak izlerini azaltmayı talep eden havayolları ile Alice'i buluşturacağız. Sıfır emisyona ek olarak Alice'in esnek yerleşim planı ve düşük işletme maliyetleri, operatörlere yeni pazarlara açılma fırsatları sağlayacak" dedi.

Eviation Alice, dokuz yolcu ve iki mürettebat kapasitesiyle tasarlanmış elektrikli bir uçak… İlk olarak İsrail'de geliştirilen uçağın yapısı, yüzde 95 kompozit malzeme içeriyor. İki elektrik motoruyla çalışan uçağın ilk prototipi 27 Eylül 2022 tarihinde uçmuştu.

ABD'deki test uçuşlarını tamamladıktan sonra 2027 yılında gökyüzüne çıkacak olan Eviation Alice’in bugüne kadar yapılan sipariş değerinin, 5 milyar doları bulduğu belirtildi.

Eviation'ın Alice uçağını satın almak için anlaşma imzalayan diğer şirketler arasında DHL, GlobalX, Evia Aero ve MONTE yer alıyor.

İlk kez 2019'da Paris Air Show'da tanıtılan Alice, 1 ton 100 kilo civarı ağırlık taşıyacak şekilde tasarlandı. Uçağın menzili ise 815 kilometre.

Kaynak: Aerotime.aero

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule