MENÜ
İstanbul 19/26
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DAİRE FİYATINA KAÇAK SAAT
Havacılık Haberleri
16 Mayıs 2007 Çarşamba 19:18

DAİRE FİYATINA KAÇAK SAAT

Amerikan Forbes Dergisi’nin dünyanın en mükemmel ve pahalı saatleri arasında gösterdiği İsviçre patentli “Audemars Piguet” marka üç adet kol saati kaçak olarak yurda sokulmak isterken Atatürk Havalimanı’nda ele geçirildi.

Atatürk Havalimanı’nda Türk Hava Yolları’nın TK 1530 sefer sayılı uçağıyla 11.50’de Duseldorf’tan İstanbul’a gelen Selçuk Kurtuluş (55), pasaport kontrol noktasını geçtikten sonra, beyanda bulunmadığı için, gümrük görevlileri tarafından durduruldu.

Koluna taktığı üç adet Audemars Piquet marka saati Türkiye’ye kaçak yolla sokmak isteyen Kurtuluş, gümrük görevlilerince gözaltına alındı. Selçuk Kurtuluş’un bagajlarında ise sınırlı sayıda üretilen ve ender rastlanan modellerden olan üç saate ait çeşitli aparatların bulunduğu görüldü.

Selçuk Kurtuluş, ilk ifadesinin alınmasının ardından Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.

Amerikan Forbes Dergisi’nin dünyanın en mükemmel ve pahalı saatleri arasında gösterdiği Audemars Piguet marka saatlerin değerinin 150 bin avro (270 bin YTL) olduğu öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Faruk IŞIK
 10 Ekim 2013 Perşembe 12:45
Engin Kapatanım, yine mükemmel bir makale hazırlamışsınız. İlgi ile okuyoruz, devamınıda merakla bekliyoruz. ;) Emniyetli uçuşlar.
 Engin Aksüt
 23 Eylül 2013 Pazartesi 02:15
Bahadır Kaptanım. Ne yazık ki geriye baktığımız zaman bir çok kaza uygun olmayan hava şartları sonrası pas geçen ekibin yaklaşmayı aynı hava koşullarında tekrarlaması ve inmekte israrı nedeniyle oluşmuştur. Halbuki birçok şirketin operasyon el kitaplarında, (OM-A, SOP) kötü hava şartları nedeni ile yapılan bir pas geçme sonrası ikinci bir yaklaşmanın ancak inişin başarı ile gerçekleşeceği uygun hava şartlarının oluşması durumunda yapılmasını ön görür. Üçüncü bir yaklaşma ise sadece ve sadece hava durumunun farkedilebilir bir şekilde inişe uygun olarak iyileşmesi sonrası yapılmalıdır. Aynı hava şartlarında yapılan arka arkaya yapılan her yaklaşma ve sonrasında pas geçme Van, Diyarbakır ve Gaziantep gibi kazaların oluşmasına neden olur. Hava durumu nedeni ile yapılan divertlerde Kaptan kararının sirket tarafından sorgulanmaması da gerekir.
 Bahadır Altan
 14 Eylül 2013 Cumartesi 21:33
Değerli Meslektaş iyi ki varsın. Pas geçmeyi "divert" (Yedek meydana gitme)kararıyla birlikte bir bütün olarak da değerlendirmekte yarar var diye düşünüyorum. Özellikle Van kazasında bir türlü verilemeyen "divert" kararı uçuş ekibine 3 yaklaşma yaptırmıştı! Yine Diyarbakır'da pas geçilebilseydi verilecek karar da buydu. Bu kararın verilemeyişindeki etkenler ne kadar tartışılsa azdır. Can kaybının olmadığı Gaziantep'te unstable iniş sonrası pist sonundan toprağa çıkışı da düşünürsek bu konuda onca olay yaşayan sivil havacılığımızda yazınızın önemi daha da anlaşılır oluyor...
 Engin Aksüt
 5 Eylül 2013 Perşembe 20:07
Faruk Kaptanım, teşekkür ederim. Brüksel'deki forum sırasında konuşurken kendimi tanıtmıştım. Biz de Türkiye'den geliyoruz diye yaklaşan herhangi birileri olmadı. TALPA ile bu forum benzerini İstanbul'da organize etme konusunda fikir birliğimiz var. En kısa zamanda Türk sivil havacılığının pas geçme emniyeti konulu forumunun tarihini ve haberini vermek umuduyla..
 Faruk Sayılır
 4 Eylül 2013 Çarşamba 12:51
Yine, son derece önemli bir konuda çok açık ve yararlı bir sunum olmuş. Yazara eşekkür ederken şu sorunun yanıtını bekliyorum.Acaba katıldığı toplantıda Türk sivil havacılık şirketlerinden kimler vardı?Ülkemizde sivil havacılık endüstrisinin profesyonelleşmeye başladığı erken dönemlerden beri, hem teknik , hem de psikolojik olarak bir türlü çözümlenemeyen bu sorunun sadece bize ait olmayıp evrensel bir meslek hastalğı olduğu gerçeği ile üzerinde durulup iyileştirme çabaları için harekete geçmeni zamanı gelmiş ve geçmektedir. Umarım bu yazı bu işin başlangıcı olur. Ayrıca yazarın buraya aldığı özetin dışında, toplantı sonuç raporları ülkemiz havayolu şirketleri Uçuş işletme bölümleri tarafından ilgiyle takip edilir.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule