MENÜ
İstanbul 24/30
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
PİLOTUN CENAZESİ ÜLKESİNE GÖNDERİLDİ
Havacılık Haberleri
16 Mayıs 2007 Çarşamba 17:20

PİLOTUN CENAZESİ ÜLKESİNE GÖNDERİLDİ

Trabzon’da düşen uçakta ölen Pakistan uyruklu pilot Bhamgoo’nun cenazesi, İstanbul üzerinden ülkesine gönderildi.

İran’a gitmek üzere Trabzon’dan havalandıktan kısa bir süre sonra düşen SKY Arrow 650 T tipli özel uçakta bulunan Pakistan uyruklu emekli General Bhamgoo’nun cenazesi Karaçi’ye gönderilmek üzere Trabzon’dan İstanbul’a yollandı.

Atlasjet Hava Yolları’na ait tarifeli uçakla 16.30’da İstanbul’a getirilen cenaze, Atatürk Havalimanı’nda yer hizmetleri görevliler tarafından uçaktan alındı.

Cenaze, Türk Hava Yolları’nın 18.45’teki İstanbul-Karaçi seferini yapan uçağıyla Pakistan’a gönderilecek.

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ozmen zeynep
 9 Eylül 2013 Pazartesi 13:22
pazar gunu 08/09/2013 sabah valizlerimi verdim bagaja 4 tane cocugumla ucaga bindik bir anos yapildi valizler patlamis diye indim baskasin valizi patlamis benim valizlerimi bayan gorevli atdi agladim bir kimse yardimci olmadi 60 kilo esyami almadilar ucaga acdim bakdim hic bir sey yokdu valizlerimde buna nasil kanul ve sorumsuzluk fransaya geleseye kadar agladim o kadar esyami indirdi o bayan gorevli onu allaha haval ediyorum
 Engin Aksüt
 1 Eylül 2013 Pazar 21:48
Pilotlarımızın kaçırılma olayından sonra en başta Beyrut olmak üzere benzeri riskli meydanlara uçan ekip ve personele ilk etapta pilotlarımız iade olana kadar, sürekli bilgi vermek, bilgi ve risk paylaşımı yapılması gerekir. Güvenlik Başkanlığının görevi budur. Tabii ki bu görevi yerine getirebilmesi için ilgili ülkelerin istihbarat teşkilatları ile de birlikte çalışıp yapılan bilgi alışverişinin ekiplerle paylaşılması gerekir. Susmak ve susulmasını sağlamak, uçuş ekiplerinin güvensiz belirsizlik korku ve duygular içersinde bu riskli meydanlara uçmalarını ekiplerin görevi gibi göstermek kendi görevini yeterince yapamamak Avrupa birincisi olmaya çalışan bir hava yolu şirketinin takip etmemesi gereken bir yol olmalıdır. Türkiye'nin başarısız dış politikası sonrası vatandaşlarımız Orta Doğu'da neredeyse bir Amerikan veya bir İsrail vatandaşı gibi görülmekte ve bu ülke vatandaşlarının maruz kalabileceği risk ve tehlikelere maruz kalabilmektedir. Türkiye eskiden olduğu gibi etrafına dostluk mesajları veren, tarafsız bir ülke olmaktan çıkmış olduğundan ekiplerimizin bir İsrail, bir Amerikan ekibi gibi özenle ve sürekli bir şekilde korunma mecburiyeti doğmuş olduğunun farkına varılması gerekir.
 Meraklı
 1 Eylül 2013 Pazar 14:34
Büyük bir şirketimiz kendi sitesinde güvenlik politikasını anlatmış: 'OPERASYONEL GÜVENLİĞİN SAĞLANMASI, XXX, yerde veya uçuş sırasında gerçekleşebilecek yasadışı müdahale eylemlerini engellemek üzere süreçler geliştirir, uygular ve güvenlik hedefleri ile güvenlik performans standartlarını saptar. Bu prosesleri uygularken, güvenlik performans standartlarına ve kurumsal ihtiyaçlara sürekli olarak uygunluğunu sağlamak adına güvenlik politikasını periyodik olarak gözden geçirir.'............... Eeee hani nerde? Ankete baktığımızda bu yazılanların sadece kağıt üzerinde kaldığı görülüyor! Anlaşılan yatıya gidilecek otellere bakmak için oralara giden güvenlik uzmanları!!!! bir kaç günlük tatil dışında hiç bir şey yapmıyor!
 THY ve Guvenlik !!!
 1 Eylül 2013 Pazar 13:59
THY guvenlik baskaninin siradan bir konsolos korumasiyken bir anda o makama gelen birisi olmasi ve hala bu olaydan sonra o koltukta oturuyor olmasi bile basli basina bir guvenlik zaafidir!!! Siradan personel bile afrika ve diger bazi riskli ucus noktalarini ve oralarda olan olaylari biliyorken sozum ona isleri bu konular olanlarin umursamaz tavirlar icinde olmalari THY'nin hangi zihniyetlerle yonetildiginin en acik kanitidir!!! Bu olay olduktan sonra derhal Beyrut'a birakin yatiyi ucuslar iptal edilmeliyken THY 1 eylul itibariyle Beyrut'a yatinin kaldirilidigini acikladi!!! Tam 3 hafta sonra!!! Ayrica devletimiz de bu konularla ilgili onlemlerin alinacagini trajikomik olarak acikladi!! Tam Turk isi, illa bir kotu olay olacak ondan sonra onlem alacagiz ki o da gostermelik!!! Ayrica THY genel mudurluk binasi onunde park eden araclar da guvenlik riski tasimaktadirlar.Daha gozunun onundeki bu olaya bir sey yapmayan THY yonetimi ve guvenlik birimi ucus ekiplerinin ve yurtdisi ofislerinin guvenligi konularinda neler yapabilir ki???
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule