MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘BOMBA’ TEHDİDİNDE ARTIŞ
Havacılık Haberleri
31 Ocak 2024 Çarşamba 12:21

‘BOMBA’ TEHDİDİNDE ARTIŞ

Hindistan’da havayolu kullanan yolcular arasında “bomba” tehdidi yapan “kuraldışı yolcu” sayısında artış gözleniyor

“Bomba” sözcüğü, havalimanlarında, uçaklarda gelişigüzel kullanılmaması gereken sözcükler arasında geliyor. Bu sözcüğü kullanarak sorumsuzca yapılan şakalar, tehditler, birçok insan için olumsuz sonuçlara neden oluyor. Güvenlik görevlileri böyle bir durumla karşılaştıklarında gerekli prosedürleri uygulamak zorunda kalıyor, uçuş erteleniyor, insanların planları altüst oluyor, önemli maddi-manevi kayıplar oluşuyor.

Hindistan’da havayolu kullanan yolcular arasında “bomba” tehdidi yapan “kuraldışı yolcu” sayısında artış gözleniyor.

Hindistan’da yakın dönemde Air India, IndiGo ve SpiceJet havayolu şirketlerinin operasyonları sırasında meydana gelen “bomba” tehditlerinden bazıları şöyle:

Bagajda ‘bomba’ tehdidi

Bengaluru'dan Kochi'ye yapılacak Air India Express uçuşunda bir yolcu, uçağa geçmeden önce yapılan güvenlik kontrolü sırasında ikinci bir arama yapılmasına sinirlendi. Yolcu, el çantasında bir bomba olduğunu söyleyince uçağa alınmadı.

Koltuk altında ‘bomba’ tehdidi

Mumbai'den Lucknow'a yapılan IndiGo uçuşu sırasında bir yolcu, koltuğunun altında bir bomba olduğunu iddia etti. Olayın olduğu günün, 26 Ocak Hindistan’ın Cumhuriyet Bayramına denk gelmesi, güvenlik görevlilerini daha da endişelendirdi. Yolcular uçaktan indirildi, uçuş rötar yaptı, tüm uçak arandı. Gözaltına alınan yolcunun tehdidinin asılsız olduğu anlaşıldı.  

Aynı günde 3 IndiGo uçuşunda “bomba” tehdidi

2023 yılının 20 Şubat günü üç ayrı IndiGo uçuşunda bomba tehdidi yapıldı. Her ihbar değerlendirildi, uçaklarda arama yapıldı, herhangi bir suç unsuruna rastlanılmadı.

Uçuşu geciktirmek için “asılsız bomba ihbarı”

24 Ocak günü Darbhanga'dan Delhi'ye yapılacak SpiceJet uçuşu için bomba ihbarı yapıldı. Delhi Havalimanı’nda alarm verildi. SpiceJet uçağı izole bir alana çekilerek arama yapıldı. Güvenlik görevlilerinin kontrolü sırasında uçuşa geç kalan bir yolcunun, uçağı geciktirmek için ihbarda bulunduğu ortaya çıktı.

Kaynak: SimpleFlying

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule