MENÜ
İstanbul 23/30
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ÜNİVERSİTEDE ‘BOEING’ PROTESTOSU
Dünyadan
7 Mayıs 2024 Salı 16:23

ÜNİVERSİTEDE ‘BOEING’ PROTESTOSU

ABD’de Filistin yanlısı aktivistler, üniversitelerde yaptıkları eylemlerle, Boeing'in İsrail güçlerine verdiği maddi desteği kınıyor

ABD üniversitelerinde çok sayıda aktivist öğrenci, okullarının, İsrail’e olan desteklerinden ötürü Boeing ile ilişkisini kesmesi için protesto eylemi yapıyor.

Protesto gösterileri karşısında Portland Eyalet Üniversitesi Boeing ile ilişkisini askıya aldı. Öte yandan Seattle’daki Washington Üniversitesi (UW) ise protestocuların taleplerini reddetmeye devam ediyor. Filistin yanlısı destekçiler, "İsrail'den çekilme" çağrılarının bir parçası olarak, ürünleri İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından kullanıldığı için Boeing'e karşı çıkıyor.

Washington Üniversitesi aktivistlere boyun eğmeyecek

Seattle Washington Üniversitesi, bir asırdan fazla bir süredir bölgede büyük bir yatırımcı ve işveren olan uçak üreticisi Boeing ile bağlarını koparmayı reddetti.

The Seattle Times'a göre, Boeing geçtiğimiz yüzyılda üniversiteye 100 milyon doların üzerinde yatırım yaptı ve çeşitli burs programlarına, profesörlüklere ve binalara sponsor oldu. Ancak silah sistemleri ve savunma ürünleri IDF tarafından kullanıldığı için aktivistlerin hedefi haline geldi.

Seattle Washington Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada "Üniversite, öğrenci başarısının ve inovasyonunun güçlü bir destekçisi olan Boeing ile ilişkisini sona erdirmeyecek” denildi.

Harvard ve Kaliforniya Üniversitesi de dahil olmak üzere ABD eğitim kurumlarının çoğunluğu şimdiye kadar taleplere boyun eğmeyi reddetti.

Protesto eylemleri ABD'den başlayarak İngiltere'deki Oxford ve Cambridge de dahil olmak üzere diğer ülkelerdeki üniversitelere de yayılıyor.

Kaynak: SimpleFlying.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule