MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BAKAN URALOĞLU'NDAN AÇIKLAMA
Havacılık Haberleri
24 Aralık 2023 Pazar 12:48

BAKAN URALOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılan yeni pistin açılışı öncesi açıklamalarda bulundu

Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılan yeni pistin açılışı öncesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, NTV'ye verdiği röportajda açıklamalarda bulundu.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılan yeni pistin Türkiye'nin en büyük ikinci pisti olacağını söyleyen Bakan Uraloğlu, ikinci pistin maliyetinin 1 milyar euro civarında olduğunu belirtti. Bakan Uraloğlu şöyle konuştu:

"Türkiye'nin en büyük ikinci pisti olacak"

"Sabiha Gökçen'de bu yılı 36 milyonla tamamlayacağız. Yeni bir terminal ve piste ihtiyaç oldu. Nihayetinde bitirdik. Türkiye'nin en büyük ikinci pisti olacak. Bir pisti iniş, diğerini kalkış olarak kullanalım diye düşünüldü. Kapasite en az iki kat artmış olacak. En olumsuz hava şartlarında bile iniş kalkış yapılabilecek. Yeni uçuşlarla 36 milyon 40 milyonu geçecek. Birkaç yıl içinde oraya geleceğimizi öngörüyoruz. Burada yeni bir terminal binası da planlıyoruz. Kapasiteyi 80 milyonlara kadar çıkarmış olacağız. Önce sıkışan pistti, bunu yaptık. Birkaç yıl sonra terminal de sıkışacak, onunla ilgili planlamayı yaptık."

"Atatürk Havalimanı'ndaki pisti tutacağız"

Atatürk Havalimanı'nın geleceğiyle ilgili konuşan Uraloğlu, "Oradaki pisti tutacağız, günlük 100 civarında uçak hareketi var. Pist orada kalacak.Orayı açık tutmaya devam edeceğiz" dedi.

"Hatay Havalimanı'nın pistini yükseltiyoruz"

Hatay Havalimanı'nda pist çalışmasıyla ilgili bilgi veren Uraloğlu, "Yeni baştan pisti yapmış olacağız. Halen boş uçakların inmesine dolu uçakların kalkmasına müsaade ediyoruz. Bir tarafta deniz, bir tarafta Amanoslar var. Beş yeri çalıştık, taşıyabilir miyiz diye. Maalesef sivil havacılık kuralları gereği hiçbir kriteri sağlayamadık. Mecburen olduğu yerde pisti yükseltiyoruz. Taşkın kodunun üzerine çıkarıyoruz" dedi. 

"Tavan fiyatlarında artış gündemde değil"

Uçak bileti fiyatlarına ilişkin soruyu yanıtlayan Uraloğlu, "1650 lira tavan fiyatı koyduk. Şu an için tavan fiyat artırılmasıyla ilgili yeni bir çalışmamız yok" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule