MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EH216-S UÇUŞ SERTİFİKASINI ALDI
Havacılık Haberleri
23 Aralık 2023 Cumartesi 13:19

EH216-S UÇUŞ SERTİFİKASINI ALDI

Pilotsuz yolcu taşıyacak EHang EH216-S, Çin Sivil Havacılık İdaresi'nden “uçuşa elverişlilik sertifikası” aldı

EHang Holdings Limited, EH216-S yolcu taşıyan insansız hava aracının, Çin Sivil Havacılık İdaresi'nden (CAAC) “Uçuşa Elverişlilik Sertifikası”nı (AC) aldığını duyurdu.

Şirketin yaptığı basın açıklamasında, "Son teknoloji ürünü pilotsuz yolcu taşıyan elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) uçakları için dünya çapında ilk örnektir" denildi.

Çin Havacılık İdaresi, EHang'ın Yunfu Üretim Üssü'nde üretilen EH216-S’nin, onaylı tip tasarımına ve denetlenen tüm üretim prosedürlerine uygun olarak, ticari operasyonlara yönelik güvenlik ve kalite gereksinimlerini karşıladığını onayladı.

Sertifikalı EH216-S, Guangzhou Bölgesel Kalkınma ve Yatırım Grup bünyesindeki ETON'a teslim edildi.

Guangzhou Bölgesel Kalkınma ve Yatırım Grup Genel Müdürü Chengjiu Zhou, EH216-S teslimat töreninde şöyle konuştu:

“Dünyanın ilk sertifikalı pilotsuz yolcu taşıyabilen İHA'sını almaktan büyük heyecan ve gurur duyuyoruz. Bu çığır açan başarı için Guangzhou yerel kuruluşumuza teşekkür ederiz. Guangzhou'da hava turizmi alanında ticari operasyonlarımıza ve EHang ile iş işbirliğimizin parlak geleceğine inancımız tam.”

EHang'ın kurucusu ve CEO'su Huazhi Hu ise "Alçak irtifa ekonomisine yönelik yaklaşımlarla desteklenen EHang ve insansız hava aracı endüstrisi, muazzam fırsatlarla büyüyor. Bugün, pilotsuz yolcu taşıyacak eVTOL uçakları arasında ilk sertifikayı alan EH216-S'nin teslimatını gerçekleştirdik. Yakın gelecekte, üretim hattımızdan çıkacak İHA’larla birikmiş siparişleri karşılayacak ve müşterilerimize teslim edeceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule