MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANTALYA'YA TURİST YAĞDI
Havacılık Haberleri
12 Haziran 2007 Salı 07:23

ANTALYA'YA TURİST YAĞDI

Antalya Uluslararası Havalimanı'na, cumartesi ve pazar günleri 85 bin 748 turist geldi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü istatistiklerine göre, 1-10 Haziran döneminde Antalya'ya havayoluyla gelen turist sayısı 357 bin 495'e ulaştı.
Böylece geçen yıla oranla Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı yüzde 20.86 oranında artış gösterdi. Yılbaşından 10 Haziran'a kadar uçakla gelen turist sayısı da geçen yıla göre yüzde 11.2 oranında artarak 2 milyon 156 bin 657'ye yükseldi.

(Milliyet)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 oksijen maskesi
 1 Nisan 2015 Çarşamba 23:32
pilotun oksijen maskesi takılı imiş!?
 oksijen maskesi
 1 Nisan 2015 Çarşamba 23:14
pilotun oksijen maskesi takılı imiş!?
 M.Cetinguc
 28 Mart 2015 Cumartesi 19:25
Sayin Yolcu, basinc kaybi olunca hem kokpitte, hem de kabindekileri etkiler, yani herkes hipoksi olur, yolcularin avantaji, bu durumda tavandan oksijen maskelerinin burnuna kadar dusmesidir, alip takmak kalir. Pilotlarin maskeleri tavandan dusmez, yan taraftan cekip almalari gerekir. Bu emergency'de pilotlarin isyukunun cok fazla olmasi ve zamanla yarismalari, maske takmayi geciktirebilir ve hipoksi bu surecte baslayabilir, ozellikle de bu egitimi uygulamali olarak almamis olanlarda...
 yolcu
 27 Mart 2015 Cuma 14:04
Faruk kaptan," bilir bilmez yorum yapanlar ve kamuoyu öğrense" ifadenizden ötürü size sonsuz teşekkürler. yolcular da bu siteyi özenle takip ediyor. ELBETTE Kİ TEKNİK BİLGİLERİ OLMAYABİLİR YOLCULARIN. Fakat mürettebat ile birlikte yolcuların can güvenliği başta gelir. Basında ki haberleri takip ettiğimizde,son uçak kazası için kimi "hipoksi" dedi, kimi de "kaptan kapıyı kırmak için çok uğraştı" dedi. yolcuda sorar tabii ki hipoksi olayını " kokpit ve kabin için bu süreç farklımı dır " diyerek. kısaca söylemek istediğim şu."Yorumlarımızı kırmızı oylayanların kulağını çekermisiniz lütfen. nedeni ni niçini de bir zahmet yazsalar."
 yolcu
 26 Mart 2015 Perşembe 22:30
Pilotlar kokpitte hipoksi yaşarken , yolcularda kabin de aynı zaman diliminde hipoksi yaşarlar mı, KOKPİT VE KABİN İÇİN BU FARKLI SÜREÇLİ BİR olay mı yada kişinin bünyesine göre değişen bir durum mu.
 Gökhan
 26 Mart 2015 Perşembe 13:00
Hipoksi belirtilerini bunun için hazırlanmış özel basınç kabinlerinde test edebilir ve öğrenebilirsiniz. Askeri pilotlar hipoksi olması durumunda vucüdunda olan değişikleri Tecrübe etmesi için 5 senede bir bu teste girer. Ancak emin Değilim sivil havacılıkta bunun yapılıp yapılmadığına?
 Muzaffer Çetingüç
 26 Mart 2015 Perşembe 12:37
Çoğu planlı intihar olguları önceden niyetini gizler, ipucu vermez. Ama ben bu olayın intihar olduğunu sanmıyorum. İntihar dalışı yapacak pilot daha yüksek varyo ile alçalırdı. Muhtemelen içerideki pilot inkapasite idi, kapıyı açamayacak durumda idi.
 Havacı
 26 Mart 2015 Perşembe 11:44
Kıymetli Muzaffer Hocam, değerli bilgiler için elinize sağlık. Bugün açıklanan intihar ihtimaline bağlı olarak, kişilerin intihara yatkınlık ve meyli önceden testlerle ölçülebilen bir değermidir, askeri ve sivil havacılıkta bu testler uygulanmaktamıdır? Teşekkürler.
 Faruk SAYILIR
 26 Mart 2015 Perşembe 10:37
Elinize sağlık hocam, keşke bir imkan olsa da, ulusal medyada bilir bilmez yorum yapanlar ve kamuoyu, neyi nasıl düşüneceklerini öğrenseler. Belki sayın editör sizleri medyamıza ulaştırmak için bağlantılarını kullanabilir. Zira bu konular her zaman kamunun ilgisini çekmeye devam edecektir. Gerek Bahadır'ın, gerekse sizin bu değerlendirmeleri sitenin farkını ortaya koyuyor. Saygılarımla.
 Muzaffer Çetingüç
 26 Mart 2015 Perşembe 12:39
Germanwings pilotları ve kabin ekipleri, 2+4 arkadaşlarını kaybetti diye uçmayı reddetmişler, bu çok aşırı duygusal bir tepki. Askerlikte böyle şey olmaz, ticari ortamlarda da olmuyor... Bir kaza oldu diye şirketler yapmakta oldukları hizmete (dolayısıyla para kazanmaya) ara vermek istemezler; yolcular da aylar öncesinden planladıkları işleri için bilet rezervasyonlarının duygusal nedenlerle iptaline sıcak bakmazlar. Uçucu psikolojisinde ilke olarak kazalar, havacılık streslerine aşina olması beklenen uçuş ekiplerinin "Unfit" olmalarını gerektirmez. Gözü fazla yaşlı, kalbi fazla yumuşak kişiler "bu iş için unfit'tir" diye düşünüyorum. Birçok şirket böyle bir mazereti kabul etmez sanırım. Bunun tek istisnası, uçakların, uçak bakımlarının, meteorolojinin veya pilotlarının objektif olumsuzlukları olabilir (notorious)... Show must go on...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule