MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU
Havacılık Haberleri
10 Ağustos 2024 Cumartesi 17:13

AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 58. havalimanı olan Çukurova Havalimanı açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılış törenine katıldı. Erdoğan açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Bugün Mersin ve Adana'nın yanı sıra geniş bir alana hizmet edecek bir vizyon projesini daha haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün sadece bir havalimanı değil tüm Türkiye ve tüm dünyaya modern ve estetik bir kapı açıyoruz.

Çukurova'nın eşsiz sembollerinin işlendiği havalimanımızın bir eser olduğunu görüyoruz. Çukurova Havalimanımızın yıllık kapasitesi 9 milyondur. 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 60 metre gövde genişliğindeki en geniş uçaklar dahi iniş kalkış yapabilecektir. Ayrıca 3 bin 500 metre uzunluğunda yardımcı pist vardır. Bunların yanında 48 uçak kapasiteli yaklaşık 279 bin metrekare apronu, 56 bin metrekare genel havacılık alanı, nöbetçi kulübeleriyle tesisimiz en üst düzey donanımla donatılmıştır.

Havalimanının toplam yatırım miktarı 608 milyon 500 bin Euro'dur. Devletimiz buradan 5 yıl içinde 297 milyon Euro kira bedeli elde edecektir.

Havalimanımız 3 bin kişinin istihdamına yol açacaktır. Havalimanımız Mersin ve Adana'dan kolaylıkla ulaşılır bir yerdedir. 5 milyondan fazla insanımıza hizmet edebilecektir. Havalimanına konforlu, güvenli ve hızlı erişim için 15,9 kilometrelik yolumuzu bölünmüş yol standartında tamamladık.

ŞAKİR PAŞA HAVALİMANI'NIN AKIBETİNİ AÇIKLADI

"Şakir Paşa Havalimanı'nı kapatacağız diyorlar. Böyle bir şey yok. Şakirpaşa Havalimanı eğitim için kullanılacak. Muhalefetin işi bu yalanları uydurmak. Şakirpaşa Havalimanı'nı kapatmıyoruz. Bu yalanı devam ettirmek ahlaksızlıktır. Ticari uçuşlar için Çukurova'yı, eğitimle ilgili uçuşlarda Şakirpaşa'yı kullanacağız."

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule