MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD’DE 2023 NASIL GEÇTİ
Havacılık Haberleri
2 Ocak 2024 Salı 10:26

ABD’DE 2023 NASIL GEÇTİ

ABD’nin üç büyük havayolu şirketi 2023 yılında önemli ilerleme kaydetti. Uçak siparişleri arttı, uçuş ağları genişledi, Covid pandemi döneminin öncesi rakamlara ulaşıldı

ABD sivil havacılığı için 2023 yılı, olumlu gelişmelerle geçen bir yıl oldu.

Sektör, COVID-19 salgınının ardından toparlanma yolunda ilerleme kaydederken, havayolları daha fazla uçak siparişi verdi, uçuş ağına yeni rotalar eklendi, havalimanları yolcu trafiği rakamlarını aştı.

Havacılık sitesi SimpleFlying haberine göre, ABD’nin üç büyük havayolu şirketi, sektördeki olumlu gelişmeler açısından öne çıktı:

United Airlines

United Airlines, 2023 yılında Amerikalı havayolu şirketlerinin hizmet vermediği Christchurch, Tenerife, Ponta Delgada, Brisbane gibi rotalarda uçma başladı.

Havayolu şirketi geçtiğimiz Ekim ayında 50 adet Boeing 787 Dreamliner opsiyonunu kullanarak, Aralık 2022'de verdiği devasa siparişe bir yenisini daha ekledi. Ayrıca 60 Airbus A321neo sipariş ettiğini duyurdu.

American Airlines

Oldukça verimli bir yıl geçiren American Airlines da, Latin Amerika ve Karayipler'deki hakimiyetini sağlamlaştırdı, 2024'te Avrupa'da büyüyeceğini duyurdu. American Airlines, 30 Ocak'ta eğitimde olan pilotlar ve kabin memurları için yepyeni bir otel açtı. 550.000 metrekarelik bir alana inşa edilen otelde 600'den fazla oda ve devasa bir fitness merkezi bulunuyor.

Delta Havayolları

Delta Air Lines , 2023'te uçaklarının yüzde 80'inin SkyMiles üyelerine ücretsiz Wi-Fi sunacağını duyurdu. Yılın sonlarında Delta bu hizmet için Hughes Network Systems şirketi ile anlaştığını açıkladı.

Delta Air Lines Güney Amerika'da LATAM Airlines Group ve İsrail'de EL AL ile yaptığı yeni kod paylaşımı anlaşmalarıyla küresel uçuş ağını genişletti.

Kaynak: Lukas Souza – SimpleFlying.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule