MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
2023'TE BİLET FİYATLARI NE OLDU
Havacılık Haberleri
30 Aralık 2023 Cumartesi 17:18

2023'TE BİLET FİYATLARI NE OLDU

Online seyahat biletleme platformu Obilet, 2023 yılı seyahat istatistiklerini açıkladı. Yurt içi uçak biletleri 193 TL ile 6 bin 99 TL, yurt dışı uçak biletleri ise 277 TL ile 140 bin 66 TL arasında değişti

2023 yılındaki seyahat trendlerini ortaya koyan Obilet, en çok aranan rotalar, yurt içi ve yurt dışındaki seyahat trendleri, en ucuz ve en yüksek bilet fiyatlarını paylaştı.

Bu yıl yurt içi uçuşlarda en çok aranan rota,  İstanbul-İzmir oldu. Yurt dışı uçuşlarda sırasıyla Adana, İstanbul ve Ankara’dan yapılan Lefkoşa (KKTC) varışlı uçuşlar ilk 3’te yer alırken, KKTC harici ülkelere yapılan uçuşlarda en çok aranan rotalar İstanbul-Bakü ve Ankara-Bakü oldu.

En düşük ve en yüksek uçak biletleri

Obilet tarafından satılan yurt içi uçak biletleri 193 TL ile 6 bin 99 TL, yurt dışı uçak biletleri ise 277 TL ile 140 bin 66 TL arasında değişti.

Uçak yolculuklarında en yüksek arama artışları, yurt içinde Diyarbakır-Bursa, yurt dışında ise Aşkabat-İstanbul rotalarında gözlendi.

Yurt içi uçuşlarda mayıs, yurt dışı uçuşlarda ise haziran online satışların en fazla yapıldığı aylar olarak dikkati çekti.

Bilet satışlarında deprem felaketinin etkisiyle Şubat ayı, en düşük satışın gerçekleştiği ay oldu. 11-13 Şubat'ta ek seferlerin de düzenlenmesiyle birlikte bilet satış adetlerinde günlük olarak artış görüldü. Bu artışa, bölgeye giden yardım heyeti ve gönüllülerin yaptığı yolculukların da etkisi oldu.

Yurt dışı uçak biletlerinde vizesiz gidilen ülkelere olan ilgi arttı. Uçak bileti aramalarında ilk sırada yer alan Lefkoşa ve Bakü’nün ardından Batum, Tahran, Belgrad ve Bangkok geldi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule