MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'POLARIS DAWN' HEYECANI
Dünyadan
19 Ağustos 2024 Pazartesi 18:42

'POLARIS DAWN' HEYECANI

SpaceX tarafından yürütülen çığır açacak ticari uzay uçuşu görevi “Polaris Dawn”, 26 Ağustos günü gerçekleşecek

Yeni uzay uçuşu teknolojisinin test ve geliştirme programı “Polaris” kapsamında ilk görev olan Polaris Dawn, SpaceX'in Falcon 9 roketinin 26 Ağustos Pazartesi günü fırlatmasıyla ticari uzay araştırmalarında yeni bir dönemi başlatacak.

Dört mürettebat üyesi yörüngede yaklaşık beş gün geçirecek ve bu süre zarfında Dünya'dan 430 mil yukarıda ilk ticari uzay yürüyüşünü gerçekleştirecekler.

İlk ticari uzay yürüyüşü sırasında yeni nesil bir uzay giysisi test edilecek, Apollo programından bu yana herhangi bir insanlı uzay uçuşu görevinin en yüksek irtifasına ulaşmaya çalışılacak ve Starlink'i kullanılarak yeni bir iletişim sistemi test edilecek.

Polaris Dawn görevinin komutanı Jared Isaacman, "İki yıldan fazla süren eğitimden sonra, bu göreve başlamaktan heyecan duyuyoruz. Katkıda bulunan binlerce SpaceX mühendisine minnettarız. Görevimizden elde edilen sonuçların, SpaceX'in yaşamı çok gezegenli hale getirme vizyonunu hızlandırmasını ve St. Jude Çocuk Araştırma Hastanesi'ni ve çocukluk çağı kanseri ve diğer yaşamı tehdit eden hastalıklar için küresel sağ kalım oranlarını iyileştirme çabalarını desteklemesini umuyoruz. Görevimiz boyunca, insanlığa Dünya'da ve kendi dünyamızın ötesindeki dünyalarda neler başarabileceğimizi hayal etmeleri için ilham vermeyi hedefleyeceğiz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule