MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'NIGERIA AIR' BİLMECESİ
Dünyadan
2 Eylül 2023 Cumartesi 10:07

'NIGERIA AIR' BİLMECESİ

Geçtiğimiz Mayıs ayında açılışı yapılan Nigeria Air'in faaliyete geçmesi, yeni atanan Havacılık Bakanı kararıyla iptal edildi

Nijerya'da bir süredir üzerinde çalışılan bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Nigeria Air projesi, askıya alındı. Şirketin faaliyetine başlamasına engel olan karara, Ağustos ayında görev getirilen yeni Havacılık Bakanı Festus Keyamo imza attı. Kararın ardından projenin geleceği, tam bir belirsizliğe dönüştü.

Öte yandan yeni Bakanın, projenin askıya alınması kararından başka kendisinden önceki bakanın projeyle ilgili imzaladığı sözleşmelerin de soruşturulması emrini verdiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında açılışı yapılan Nigeria Air'in renklerine boyanmış bir Boeing 737 uçağı, Nijerya'nın başkenti Abuja'ya uçmuş ve uçağın önünde resmi tören yapılmıştı. Ancak daha sonra uçağın, bu projenin ortağı olan ve yeni şirkette yüzde 49 hisseye sahip olan Etiyopya Havayolları'ndan geçici olarak ödünç alındığı ortaya çıktı. 

Bu arada Nijerya'nın yerleşik operatörleri de, yeni bir bayrak taşıyıcısı şirketin kurulmasına "haksız rekabet" olduğu gerekçesiyle itiraz ediyor.

Kaynak: Aerotime.aero 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule