MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UKRAYNA'DAN 'RAFALE' İLGİSİ
Dünyadan
1 Eylül 2023 Cuma 15:56

UKRAYNA'DAN 'RAFALE' İLGİSİ

Ukrayna, Fransız Rafale savaş uçaklarına ilgi gösteriyor

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Ukrayna savunma seçeneklerini çeşitlendirmeye çalışırken Fransa'nın ülkeye Rafale savaş uçakları sağlama arzusunu da dile getirdi. 

Kuleba, önceki gün Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı görüşmelerin ardından Le Monde'a verdiği röportajda, Ukrayna'nın savunma ihtiyaçlarına yönelik iddialı yaklaşımından söz ederek, ülkenin hedeflerini yalnızca uluslararası koalisyonun tedarik etmeyi taahhüt ettiği ABD yapımı F-16 savaş uçaklarıyla sınırlama niyetinde olmadığını belirtti.  

Kuleba, "En yeni nesil uçak üreten diğer ülkelerle çalışıyoruz" diyerek Fransa'nın Rafale tedarik potansiyelini de "stratejik" uzun vadeli bir yatırım olarak yorumladı. 

Rafale savaş uçaklarının Ukrayna'ya verilmesi 'uzak bir ihtimal' olarak değerlendirilmiyor. Mart 2021'de Zelensky'yi ziyareti sırasında Başkan Emmanuel Macron da, Rafale savaş uçaklarının Ukrayna'ya potansiyel satışının "en önemli önceliklerinden" biri olduğu konusunu gündeme getirmişti.

Kaynak: Aerotime.aero

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule