MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'İAÇ GREV DEĞİLDİR'
Havacılık Haberleri
14 Temmuz 2024 Pazar 22:16

'İAÇ GREV DEĞİLDİR'

HTK-Sen Genel Başkanı Halil İbrahim Sunaç, katıldığı canlı yayında Hava Trafik Kontrolörlerinin "İnisiyatif Almadan Çalışma" faaliyeti hakkında bilgi verdi

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Genel Başkanı Halil İbrahim Sunaç, HaberGlobal TV canlı yayınına bağlanarak "İnisiyatif Almadan Çalışma" (İAÇ) faaliyeti hakkında bilgi verdi.
Sunaç İAÇ'nin, daha önceki dönemlerde inisiyatif alarak trafiği hızlandırmak adına görev tanımlarında olmadığı halde sunulan bazı kolaylıkların askıya alınmasından ibaret olduğunu vurgulayarak "İAÇ faaliyeti, katiyen bir grev ya da iş yavaşlatma niteliğinde olmayıp, yalnızca ulusal ve uluslararası kurallara harfiyen bağlı kalarak görevimizi icra etmekten ibarettir" dedi.

"İAÇ'nin sona ermesi rötarlara olumlu etki yapar"
Sunaç, gündeme taşınan rötarlarla ilgili olarak "İAÇ'nin sona ermesi elbette rötarlara olumlu anlamda etki yapacaktır. Hava Trafik Kontrolörlerinin aldığı inisiyatifler trafiği hızlandırarak bu gecikmeleri asgari düzeye düşürme potansiyeline sahip" diye konuştu. 
Hava Trafik Kontrolörleri, Brüksel merkezli Eurocontrol'den ödenen havacılık giderlerinin tam anlamıyla hava trafik kontrolörlerine aktarılmasını istiyor.
HTK-Sen Başkanı Halil İbrahim Sunaç, Türkiye'nin 41 eurocontrol üyesi ülke arasında Avrupa'nın en yoğun ikinci hava sahasına sahip olduğunu hatırlatarak, "Fakat emsal ülkelerin kat be kat gerisinde milli maliyet bildiriyoruz. Birim maliyetimizde bu yüzden oldukça düşük. Yani sunduğumuz hizmeti oldukça ucuza satıyoruz. Bizim taleplerimiz, ülkemize ciddi anlamda döviz girdisi sağlayacak nitelikte olan talepler. Dolayısıyla burada yalnızca hava trafik kontrolörlerinin değil ülkemizin de çıkar ve menfaati söz konusu" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Derman
 16 Temmuz 2024 Salı 14:14
Kurallara harfiyen uymak diyor İAÇ için. Peki daha önce inisiyatif alırken kurallara harfiyen uyulmuyor muydu demek? Bu eylem tamamen havayollarına ve yolculara artı çevreye zarar veriyor. Haklarını ararken başka paydaşlara zarar vermemeleri daha doğru olurdu.
 Ömer
 15 Temmuz 2024 Pazartesi 08:09
Olayı milli menfaat şeklinde lanse ediyor alakası yok sadece kendi ceplerine girecek para yüzünden aylardır insanlara eziyet ediyorlar. Sadece insiyatif almamak değil yaptıkları resmen görevi kötüye kullanmak ve art niyetli davranışlar. Her gün tonlarca uçak yakıtı boşa yanıyor, milli servetimiz gidiyor, havamız kirleniyor.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule