MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'FREELANCE PİLOTLUK' ÖNERİSİ
Havacılık Haberleri
27 Mayıs 2024 Pazartesi 11:37

'FREELANCE PİLOTLUK' ÖNERİSİ

Hava Taksi İşletmeleri Derneği Başkanı Zafer Yeşilgül’den öneri: “Türkiye ‘Freelance (Serbest) Pilotluk’ uygulamasına geçmeli.”

Hava Taksi İşletmeleri Derneği Başkanı Zafer Yeşilgül, Türkiye’de “freelance pilotluk” uygulamalarının hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Hava Taksi İşletmeleri Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Komisyonu tarafından yaptırılan bir araştırma için 6000 pilot ve 2200 kabin memuru ile görüşüldüğü ifade edildi. Araştırma sonuçlarına göre, Avrupa’da her 5 pilottan birinin ‘freelance pilot’ olarak istihdam edildiği belirlendi.

Avrupa’daki pilotların yüzde 9'unun serbest meslek sahibi olduğunu ve bunların büyük çoğunluğunun düşük maliyetli taşıyıcılar için çalıştığını ifade eden Zafer Yeşilgül, Türkiye'de de freelance pilotluk uygulamalarının hızla yaygınlaşması gerektiğini ve bu uygulamanın hava taksi işletmeleri ve charter firmaları için büyük esneklik sağlayacağına dikkat çekti.

Freelance pilotluk uygulamanın özellikle yoğun sezonlarda ve özel uçuş taleplerinde işletmelere önemli avantajlar sunacağını kaydeden Yeşilgül, "Buna karşın freelance pilotların sosyal ve çalışma koşullarının korunması, yasal düzenlemelerin güçlendirilmesi ve sektörde adil rekabetin sağlanması gerekiyor" dedi.

Genç pilotlar için freelance çalışmanın kariyerlerini geliştirme fırsatı sunduğunu ancak bu durumun suistimal edilmemesi gerektiğini belirten Yeşilgül, şöyle devam etti: “Genç pilotların haklarının korunması ve onlara adil çalışma koşullarının sağlanması büyük önem taşıyor. Hava Taksi İşletmeleri Derneği olarak, Türkiye’de freelance pilotluğun başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için Avrupa’daki örneklerden ders alınması gerekiyor. Bu süreçte pilotların sosyal ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için gerekli adımlar atılmalıdır."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule