MENÜ
İstanbul 23/29
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'BAĞLANTI YOK AMA İYİLER'
Havacılık Haberleri
27 Eylül 2013 Cuma 09:45

'BAĞLANTI YOK AMA İYİLER'

Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız, kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca’nın alıkonuldukları ileri sürülen Dahiye mahallesinden bilinmeyen başka bir yere götürüldükleri iddiasını temkinli karşıladı

9 Ağustos’ta İstanbul-Beyrut seferini yaptıktan sonra Beyrut’ta kalacakları otele giderken kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca’nın alıkonuldukları ileri sürülen Dahiye mahallesinden, bilinmeyen başka bir yere götürüldükleri iddiasını Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız temkinli karşıladı. Büyükelçi Özyıldız, Lübnan’da yayınlanan En Nahar gazetesindeki iddiayla ilgili Hürriyet’e şunları söyledi:

SAĞLIKLARI İYİ

“Aradan uzun bir süre geçmesine rağmen pilotların serbest bırakılmamasına Türk kamuoyunda büyük tepki olduğunu biliyoruz. Ancak hem pilotların yakınları, hem de vatandaşlarımız emin olsunlar ki, 2 pilotun serbest bırakılması için sürekli çalışıyoruz. Maalesef Ortadoğu coğrafyasında her şey arzulandığı gibi çabuk olmuyor. THY pilotlarının, Suriye’de kaçırılan Şii hacılara misilleme olarak kaçırıldığı söyleniyor. Şii hacılar 16-17 aydır Suriye’de birilerinin elinde. Bunun sorumlusunun Türkiye olmadığını, pilotları kaçıranlara iletmeye çalışıyoruz. Lübnan makamlarının söylediğine göre şu an ne telefon, ne de kurye bağlantısı var. Tek somut bilgi sağ oldukları ve sağlıklarının yerinde olduğu. Nerede tutulduklarına dair çelişkili bilgiler var. Bu nedenle En Nahar gazetesinin, pilotların bir başka yere götürüldüğü haberini temkinli karşılamak lazım.”

THY pilotlarının kaçırılmasını ‘İmam Rıza’nın Ziyaretçileri’ adlı grup üstlenmişti. Pilotlar en son 29 Ağustos’ta LBC televizyonunda görülmüştü.

Uğur ERGAN- Hürriyet

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule