MENÜ
İstanbul 23/29
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
GÖKKUŞAĞI HAREKETİ'NDEN KENETLENME ÇAĞRISI
Havacılık Haberleri
27 Eylül 2013 Cuma 09:11

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ'NDEN KENETLENME ÇAĞRISI

Hava-İş sendikasının aralık ayında yapılacak genel kurulunda yönetime aday olan muhalif oluşumlardan Gökkuşağı Hareketi delege seçimleri öncesinde kendilerine yapılan engellemeler ve baskılarla ilgili açıklama yaptı

Gökkuşağı Hareketi’nin basına gönderdiği açıklaması şöyle :

Sendika bizim, tercih bizim!

Tehditlere boyun eğmeyeceğiz!

Değerli THY ve Teknik AŞ Çalışanları,

THY yönetimi “demokratik, şeffaf ve temiz” bir sendika oluşturmamızı istemiyor!. Bütün meslek gruplarının birlik halinde karşısında olacağı endişesiyle sendika yönetimini kendisi dizayn etmek istiyor.

Eski yönetimin yeniden seçilmesi ise, THY'de sendikasızlaşma ve Hak-İş’in işyerine girmesi demektir. Hiç kuşku yok ki 24 yıllık sendika yönetimi de işçilerin yönetime gelmesini istemiyor: Gökkuşağı Hareketinin adaylarının uçuşa ait işyeri ziyaretlerini engellemek için polise başvurmaları, bildiri ve broşürlerimizi toplamaları bunları gösteren çaresizliklerdir. Baskıların tümü kayıt altına alınmıştır.

İşveren ve sendika yönetimi işçilerin iradesine karşı çıkar birliği içindedir. İşçiler de, bu iki iktidar odağının karşısına bağımsız oluşturacakları bir listeyle çıkmalıdır. İşçi iradesinin özgürce genel kurula yansımasını sağladığımız takdirde, THY işçileri için karanlık bir dönem sona erecek, yeni bir sayfa açılacaktır.

Değerli arkadaşlar,

İşçilerin yöneticilerini belirlemesinin önüne engel çıkartmak, sadece bir hak ihlali değildir. Ceza yasasının 118. Maddesine göre hapis cezasını gerektiren bir suçtur. Hem THY yönetimi hem de Hava-İş yönetimi açıkça bu suçu işliyor. 

İşçi iradesinin kongre sürecine yansımasını önlemeye çalışmak, ne işverenin ne de sendika yönetiminin haddinedir. İşten çıkartma tehditleri ya da polisten yardım isteyen aymazlık sivil havacılık işçilerinden karşılık bulmayacaktır. Eğer adaylarımıza, iç işlerimize, seçimlere müdahale edilmesine fırsat verirsek, peşinden gelecek hak kayıplarına davetiye çıkarmış oluruz. 

Bu yasa dışı ve anti demokratik, baskılara karşı çıkarken, “denize düşmüş” değiliz. Seçeneğimiz var. İşverenin ve sendika yönetiminin tercih ve yönlendirmelerinin dışında duran, bu nedenle de işçilerin desteğini, işverenin ve sendika yöneticilerinin şimşeklerini üstüne çeken tek güçlü seçenek Gökkuşağı Hareketi’dir.

Bu oyunu bozmak için muhalefetin güçlü sesi etrafında kenetlenelim. Seçimlere ve sandığa sahip çıkalım.

Yaşasın İşçilerin Birliği...

Yaşasın alın aklığı kardeşliği

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 BALIKÇI
 30 Eylül 2013 Pazartesi 03:00
Sayın ALTAN, Siz bu kavgacı tutumunuzla hiç bir yere varamazsınız. Aşağıda bir yorumcu çok güzel ifade etmiş sizi. Siz sendikacılığı Atilay Ayçin'den öğrendiğiniz için malesef hep onun çizgisinde yürüyorsunuz. Kaybetmeye mahkumsunuz. Bu çalışanları biraz düşünüyorsanız çekilin sendika işinden. Siz köşenizden yazmaya devam edin.
 Çicekci
 28 Eylül 2013 Cumartesi 18:59
Bildiri üstüne bildiri,maşallah!Geçen genel kurulda THY yönetimi desteğini alırken bu kadar dertli değildiniz.Hatırlayın,Yerişletme-apron seçimlerinde seçim yeri mevzusuna yanınıza Yişletme bşknını alarak geliştiniz,ondan medet ummuştunuz,ne de çabuk unutuyorsunuz.Bu dönemde THY yönetimi Gülçicek in yanında,yakında reform diye ortaya çıkanlarıda onlara dahil edecek.Siz hala Ayçin ile uğraşın...İlkeleriniz nasıl değiştiyse 3-4 yılda sizde değişirsiniz,sizde renk çok nasıl olsa,bahanede!
 FO
 28 Eylül 2013 Cumartesi 05:55
Gözüme mi inanayım diyen yorumcu o göz orada olsaydı emek meclisinin broşürlerine dokunulmadığını da görmüştür çünkü oyları bölmek için onlara ihtiyaçları var. Hala anlamadın mı Gökkuşağı sadece Bahadır kaptan değil ve her gün yenilerini koyacak yüzlerce insanızve bu sefer işlem tamam :))
 
 27 Eylül 2013 Cuma 14:55
Yazık,en çok demokrasiden, haktan, hukukdan bahsedenler neden muhalefete bu kadar tahammülsüz. Bırakın insanlar herkesi dinlesin ve kendi kararını versin. Bahadır Altan gelmesin, Ali Gülçiçek gelmesin. Kimse gelip kendini anlatmasın broşür dağıtmasın yalnız siz at koşturun. Çünkü demokrasiden anladığınız bu. Peki unuttuğunuz ne? İnsanlar artık sizi istemiyoor.
 
 27 Eylül 2013 Cuma 13:57
Sayın Bahadır Altan, Polis çağıdılar, bildirileri toplattılar diyorsunuz. Gözüme mi inanayım senin yazdıklarına mı? Gel gör kabin ve kokpit odaları Gökkuşağı bilirileri ile dolu. Ona keza duvarlarda afişleriniz yapışık duruyor. Yalnız şunu söyleyebilirim size; siz bir THY personeli değilsiniz. Kabin ve Kokpit odalarına gerçekte girmeye yetkiniz ve hakkınız yok. Sizin ne özelliğiniz var ki THY'nin her birimde elinizi kolunuzu sallaya sallaya gezeceksiniz. Ekibinizde THY personeli olan arkadaşlar var bırakın onlar yapsın çalışmalarınızı. Biz gitsek şimdi Pegasus Air'in ofislerine veya tesilerine bizi sokacaklar mı? Yada o tesislere girme hakkımız var mı? Geçin bunları... Hala Atilay Ayçin'i çok ağır eleştiriyorsunuz ama kusura bakmayın da bir geçin aynada kendinize bir bakın! Aynada ne göreceksiniz biliyormusunuz o yerden yere vurduğunuz Atilay Ayçin'i. Vazgeçin artık bunlardan Sayın Bahadır Altan. Siz yolunuza devam edin beğenirlerse insanlar peşinizden gelir. Belkide kimseyi peşinizden sürükleyemediğiniz için böyle davranıyorsunuz ama inanın böylesi daha kötü oluyor. Sevgiyle kalın.
 bunuda öğrendiler
 27 Eylül 2013 Cuma 13:40
Büyük adamsın kaptan, hak ve sevgi dolu yüreğin polise sığınıp yardım istemeyide öğretmiş.
 misafir
 27 Eylül 2013 Cuma 11:25
Sendikamızı yönettiğini zanneden anlayışa karşı bu çağrı oldukça anlamlıdır.Sendika yöneticilerinin dışında hiç kimsenin mutlu olmadığını biliyoruz.işveren baskısından ve sendikamızı işgali sürdüren anlayıştan kurtulmak için bu fırsat kaçırılmamalıdır.
 Emekçi
 27 Eylül 2013 Cuma 11:16
Düne kadar işverenin kanatları altında olan Gökkuşağı hareketi ; yerini Emek meclisine kaptırınca bildiri üstüne bildiri yayınlıyor.. 5 ayına yaklaşan greve destek oldunuz mu ? Bugüne kadar grev alanına gidip işçilerin yanında oldunuz mu ? İçinde bulunduğunuz durumda, mevcut sendika yönetimini suçlamak en basit tabirle aymazlıktır ! Dün sizleri kullanan işveren bugün başka oluşumu destekliyor ! Dün emekçileri satanlar, bir gün kendilerini pazar tezgahlarında bulurlar !
 kabin
 27 Eylül 2013 Cuma 10:11
Anlamadigim sey sendika baskani ve yardimcisi bayan polis cagirirken yaninda kartı olmayan 305 ten arkadaslar da vardı kaldı ki Bahadir kaptanin boynunda apron karti vardı bunu neden yapiyorlar . Grev gunu polisten sikayet ediyorlardi simdi onlar polie siginiyor bu kadar celiskili olunurmu
 K
 27 Eylül 2013 Cuma 09:49
"Polis imdat muhalefet ediyorlar!" Komiksiniz gercekten...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule