MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'5 AY SONRA YİNE ZAM GELECEK'
Türkiye'den
30 Temmuz 2024 Salı 08:36

'5 AY SONRA YİNE ZAM GELECEK'

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, yüzde 233 zamla 500 TL olan yurtdışı çıkış harç ücretine, 5 ay sonra yeniden zam geleceğini ve 750 TL'ye kadar çıkabileceğini açıkladı

Yurt dışı çıkış harcı 500 TL olarak belirlenmişti, ancak 5 ay sonra yeni bir zam daha yapılacak. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, harç ücretinin 750 TL'ye kadar çıkabileceğini açıkladı.

Vergi ve sosyal güvenlik alanında yapılan düzenlemelerle, yurt dışına çıkan vatandaşlardan alınan yurt dışı çıkış harcı yüzde 233 oranında zamlanarak 500 TL'ye yükseltildi. Bu karar doğrultusunda harç ücretleri her yıl Vergi Usul Kanunu'nda belirlenen Yeniden Değerleme Oranı'na göre artırılacak.

Yeni zam geliyor

Yılbaşında yeniden zam yapılacağı belirtilen yurt dışı çıkış harcı için Ozan Bingöl, rakamın 700-750 TL arasında olacağını öngörüyor. Bingöl, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "500 TL’ye çıkarılan yurt dışı çıkış harcı, yeniden değerleme oranına bağlandı. Bu yılbaşında harcın 700-750 TL’ye çıkması demek" ifadelerini kullandı.

5 ay sonra i?kinci zam

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, yurt dışı çıkış harcının 5 ay sonra ikinci kez zamlanacağını ve yeni rakamın 750 TL'yi bulacağını belirtti. Yeniden Değerleme Oranı'na göre yapılan bu zam, her yıl artarak devam edecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule