MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
OLUMSUZ HAVA ŞARTLARINA DİKKAT
Türkiye'den
26 Temmuz 2024 Cuma 08:25

OLUMSUZ HAVA ŞARTLARINA DİKKAT

Bugün İstanbul dahil birçok kentte olumsuz hava koşulları bekleniyor. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda iptal edilen seferler oldu. Yolculuğu olanların, uçuş durumunu kontrol ederek havalimanına gitmesi istendi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yüksek sıcaklıkların yerini kuvvetli sağanak ve dolu yağışlarına bırakacağını duyurdu. İstanbul dahil birçok kentte cuma ve cumartesi günleri etkili olacak yağışlar için uyarı yapıldı.

Hava sıcaklıklarının iç ve kuzeybatı kesimlerde 3 ila 7 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği öngörülüyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuş i?ptalleri

İstanbul’da ‘CB’ (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlara uçakların yakalanmaması adına, pilotları ve hava trafik kontrolörlerini yoğun bir gün bekliyor. Hava trafiğini düzenleyen kontrolörler, ‘CB’ oluşumuna göre İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı iniş ve kalkış yaklaşma hatlarında değişiklik yapacak.

Sabiha Gökçen Haalimanı'nda sefer iptalleri 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, olumsuz hava koşulları nedeniyle, saat 15.00'e kadar uçuşların yüzde 5'i iptal edilecek. HEAŞ, yolculara uçuşlarına ilişkin son durumu ilgili havayolu şirketinden takip etmelerini tavsiye etti.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmesi planlanan Pegasus Havayolları’nın PC615 Doha, PC2181 İzmir, PC 2003 Antalya, PC2663 Ankara, PC2701 Konya, PC2285 Dalaman, PC2287 Dalaman; İstanbul Sabiha Gökçen’den kalkışı planlanan PC2202 Antalya seferleri iptal edildi.

Ajet’in de VF3034 İstanbul Sabiha Gökçen’den Dalaman, VF3002 Ankara seferleriyle; Sabiha Gökçen’e inmesi planlanan VF3034 Antalya, VF3003 Ankara seferleri iptal oldu

Sarı ve turuncu alarm verilen i?ller

Bugün için Adana, Ankara, Bolu, Çankırı, Mersin, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Kırıkkale, Karabük için sarı alarm; Kastamonu, Zonguldak, Bartın ve Düzce için turuncu alarm verildi. Batı Karadeniz'de, Düzce, Zonguldak ve Bartın'da sabah saatlerinden itibaren, öğleden sonra ise Sinop'un batısı ve Kastamonu'nun kuzey ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule