MENÜ
İstanbul 15/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
“ZOR GÖREV” EMEKÇİLERİ
Türkiye'den
5 Ocak 2020 Pazar 08:53

“ZOR GÖREV” EMEKÇİLERİ

İstanbul Havalimanı’nın dev terminal yüzeyini temizleyen görevliler, görenlerin ilgi odağı oluyor

Onlar, metrelerce yükseklikte ekmeğini kazanan, dağcılık eğitimi almış “zor görev” emekçileri… Belirli aralıklarla İstanbul Havalimanı’nın dev terminal binasının yüzeyini temizleyen ve çalışırken, görenlerin ilgi odağı olan görevliler…

İstanbul Havalimanı’nın binlerce metrekarelik devasa terminal camları, dağcılık eğitimi almış görevliler tarafından temizleniyor.

Yaklaşık 30 metre yükseklikteki camlara tırmanan dağcılar, düzenli olarak binlerce metrekarelik terminalin cam yüzeyini büyük bir titizlikle temizliyor.

Öncelik can güvenliği

Birçok insanın bakmaktan bile korktuğu metrelerce yükseklikte görev yaparken önceliği “güvenlik” oluşturuyor. Dağcılık eğitimi almış personelin can güvenliği için gerekli olan tüm önlemler alınıyor. Terminalin çatısından sabitlenen güçlü halatlar üzerinde hareket eden temizlik görevlileri, kafalarında kaskları ve güvenlik ekipmanıyla görev yapıyor.

İki buçuk yıldır bu işi yaptığını söyleyen Fırat Dilekli, “Aslında yaptığımız iş dağcılık ve iple erişim… Normalde insanların ulaşamadığı yerlere bu iplerle ulaşıyoruz. Tabii bu işin zorlukları var ama alıştığımız için herhangi bir zorluk çekmiyoruz. Bu işin eğitimini aldım. Gökdelenlerin camlarını da siliyoruz. Görenler bizlere merakla bakıyor. Korkanlar da oluyor” diye konuştu.

TUNCER CENGİZ-İHA

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule