MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TÜBİTAK MAM-TUA İŞBİRLİĞİ
Türkiye'den
28 Mart 2021 Pazar 13:17

TÜBİTAK MAM-TUA İŞBİRLİĞİ

Türkiye Uzay Ajansı ve Tübitak MAM arasında işbirliği protokolü imzalandı

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve Türkiye Uzay Ajansı (TUA) arasında İş birliği Protokolü imzalandı.

Protokol imza törenine; TUA Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, TÜBİTAK MAM Başkan V. Dr. Osman Okur, TUA Başkan Yardımcısı Salih Metin Kibar, TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burcu Özsoy, TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü Müdür V. Prof. Dr. Metin Usta, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Salih Dabak ve TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü’nden Başuzman Araştırmacı Dr. Atilla Yılmaz katıldı.

TÜBİTAK MAM ve Türkiye Uzay Ajansı’nın sahip oldukları yetkinlikler kapsamında uzay alanında yapılacak çalışmalarda koordinasyon içerisinde bulunarak ulusal kalkınmaya katkı sağlayacak çalışmaların yapılması, ürünlerin/teknolojilerin geliştirilmesi ve üretilmesi konularında iş birliği yapılması amaçlanıyor.

İş birliği Protokolü kapsamında yer alan, uzay alanında çalışmalar, uzay kalifiye güneş panelleri, yüksek sıcaklık metalik malzemeler ve kutup araştırmaları iş birliği konularında, TÜBİTAK MAM ve Türkiye Uzay Ajansı’nın sahip olduğu altyapı ve uzmanlık bilgisi kullanılarak çalışmaların yapılması ve ürünlerin geliştirilmesi için genel prensiplerin belirlenmesi hedefleniyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule