MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY UZAKDOĞU'DA ORTAKLIK KURACAK
Havacılık Haberleri
13 Eylül 2017 Çarşamba 09:53

THY UZAKDOĞU'DA ORTAKLIK KURACAK

Aycı, THY olarak Çin'e ortaklıklar kurarak girmeyi hedeflediklerini ve önemli yatırımcılarla görüşmeye başladıklarını açıkladı. Havalimanı işletmeciliğinin masada olduğunu belirtti

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, "THY olarak gelecek dönemde hem büyümeyi hem de uluslararası ortaklıklarda Çin ve Hindistan'ı ortaklarımız araşma katmayı masamıza almış durumdayız. Çalışma arkadaşlarım Uzakdoğulu önemli yatırımcılarla görüşme içindeler. Çin'e ortaklıklar kurarak girmek istiyoruz. Çin'de havalimanı işletmeciliği, hava yolu şirketi ortaklığı gibi..." dedi.

SÖZÜN GEREĞİNİYAPIYOR

Aycı, "Uluslararası Ekonomik Gelişme Zirvesi-Çin ve Hindistan Üzerinden Global Krize Bakış ve Türkiye" konferansında yaptığı konuşmada, THY'nin dünyanın en çok noktaya uçan hava yolu olarak, "İstikbal göklerdedir" sözünün gereğini THY'nin yapmaya çalıştığını söyledi. Aycı, yeni havalimanı yapılmasının sebebinin dünyanın transfer merkezi olmak stratejisi olduğunu belirtti.

ÇİFT HANELİ BÜYÜME GELEBİLİR

Yurt dışına THY Yönetim Kurulu Başkanı olarak gittiğini ancak Türkiye'nin Büyükelçisi durumuna dönüştüğünü aktaran Aycı, "Lufthansa CEO'suna şirketiyle ilgili soru soruyorlar. Ben gidiyorum bana Merkel'i soruyorlar. Bunlara cevap vermek zorunda kalıyoruz" dedi. Aycı, geçen yıl son çeyrekte 386 milyon dolar operasyonel kar elde ettiklerini anımsatarak, "Büyümemizi önleyemiyoruz. Gelecek dönem büyümeyi ve uluslararası ortaklıklarda Çin ve Hindistan'ı ortaklarımız arasına katmayı masamıza almış durumdayız" dedi. Aycı, bu yıl çift haneli büyümenin gelebileceğini bildirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule